MHP, Çiçek’e Kürdistan’ı iade etti

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Sonunda AKP iktidarinda bunu da gorduk. PKK ve Bebek Katili TBMM 2013 Butce TasarisindaMHP, Kürdistan ifadesinin çıkarılması için 2014 Bütçe Kanunu Tasarısı’nı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e iade etti. Grup Başkanvekili Halaçoğlu “Yeniden basılmadığı takdirde gerekirse bütçe görüşmelerine katılmamak da dahil olmak üzere pek çok tedbir alacağız” dedi.

DOĞU-güneydoğu bölgesini Kürdistan olarak tanımlayan ifadelerin BDP’nin muhalefet şerhi olarak 2014 Bütçe Kanunu Tasarısı’na alınması, Meclis’te krize neden oldu. MHP, ‘Kürdistan’ ifadelerinin çıkarılması talebiyle tasarıyı Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e iade etti.

GÖRÜŞMELERE KATILMAYIZ
MHP grup yönetimi, 7 ciltten oluşan 2014 Bütçe Tasarısı’nı bir itiraz dilekçesiyle Meclis Başkanlığı’na geri gönderdi. Basın toplantısı düzenleyen Halaçoğlu, şunları söyledi: “Anayasa ve kanunlara aykırı tabirler umarız gözden kaçmış olmak suretiyle metne basılmış olsun. Aksi halde Anayasa ve kanunlar çiğnenmiş olmaktadır. Bu Anayasa’ya aykırıdır, suçtur. Bir oldu bittiyle TBMM’nin yazılı kaynakları içinde bu ifadeleri asla kabul edemeyiz. Umarız ki bu tasarı Anayasa ve kanunlara uygun şekilde yeniden basılır. Yeniden basılmadığı takdirde gerekirse bütçe görüşmelerine katılmamak da dahil olmak üzere pek çok tedbir alacağız. Meclis Başkanlığı’ndan gelecek cevabı bekliyoruz. Bir suç duyurusu için de hukukçularımız çalışıyor. Neler yapacağımızı göreceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, bir bölümünü herhangi bir bölge olarak nitelendirmek söz konusu bile olamaz.

ATATÜRK’ÜN SÖYLEDİĞİ FARKLI
Başbakan, ‘Atatürk de bunu kullanmıştı’ diyor. Atatürk’ün Meclis’in 2’nci günü konuşmasıdır o. Bütün geçmiş dönemdeki olayları da özetleyen bir nutku vardır, bu nutukta o tarih için Süleymaniye Erbil bölgesinde Kürdistan tabiri kullanılır. Osmanlı döneminde Kürdistan diye belirlenen bölüm burası. Tarihin her döneminde orada Kürdistan vardır ama Türkiye’de yoktur. Başbakan konuşmasında sanki Atatürk ‘Türkiye, Anadolu’ için kullandı gibi ifade etmiştir. Ama daha sonra bunun oraya ait olmadığını da kendisi açıklamak zorunda kalmıştır. Türkiye’de Kürdistan tabirinin kullanılması söz konusu değildir. Ne Kürdistan milletvekili vardır, ne başka bir şey vardır. Dolayısıyla oradaki çarpıtmalar, aldatmacalar Türkiye için kullanılamaz ve bunu oldu bittiye getirmeye kimsenin de hakkı yoktur.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*