MHP’li Yönter: Uzman çavuşların haklarını ödeyemeyiz

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, uzman çavuşların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üsten en alta kadar yer alan bütün kahramanların,  kendileri için paha biçilmez önemde ve değerde olduğunu söyledi. Yönter, uzman çavuşların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin adeta omurgası niteliğinde olduğunu, haklarını ödeyemeyeceğini kaydetti.

Yönter, “Bizim kafamızdan kan akarken ‘milli savunmaya, silaha niye kaynak ayırıyorsunuz’ diyenler önce aynaya bakacak ve kendilerini sorgulayacak. Bu, doğru bir dil değil. Esnafımızın, memurumuzun, işsizimizin, işçilerimizin de hakkını konuşacağız fakat askerimizi, polisimizi, bekçilerimizi görev yapan diğer kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla mukayese etmek biraz haksızlık” değerlendirmesinde bulundu.      

Kanun teklifinin, 40 yaşını doldurmuş, komando branşındaki kahramanlara kadro getirdiğine işaret eden Yönter, farklı branşlarda uzman çavuş görevini yapanların olduğunu anımsattı. Yönter, bütün branşlarda, bütün sınıflarda görev alanların kadroya alınmasını talep etti.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*