Hükûmetin tek adı vardır ‘Teflon Hükûmet’

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Grup Başkanvekili Vural: Hükûmetin tek adı vardır ‘Teflon Hükûmet’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan’ı eleştirerek, “Benim ülkemde ‘Temiz eller’ operasyonu yapana niye durmadan vuruyorsunuz? deyip, ondan sonra rüşvet operasyonu yapan emniyet ve yargıya vuran da odur. Ülkeyi çetelerden temizlediğini söyleyip, bugün yine, iktidarda çetelerin varlığından şikâyet eden odur.” dedi. Vural, aslında, bu hükûmetin tek adının ‘Teflon Hükûmet’ olduğunu savundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler başladı. Birleşimi TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetiyor.

MHP Grubu adına konuşan Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, ortada bir şüpheli hâl varsa yargıya da intikal edeceğini ve mutlaka sonuca ulaşacağını söyledi. “O noktaya kadar herkes masumdur.” diyen Kutluata, “Ancak, burada, zanlı pozisyonundaki kişilerin birinci derece yakınlarının devletin en üst makamlarında olduğu dikkate alınırsa ve çok yakın zamana kadar en masum insanların uzun yıllar hapis yatmasının sebebi de delil karartma şüphesi olarak ortaya sürülürken, şu anda ‘Devletin en üst makamlarının hâkimiyet kurdukları ve suça, varsa, iştirak ettikleri bürokratlarla beraber bir delil karartma dönemi yaşanıyor.’ şüphesine iktidarın yer vermemesi, fırsat vermemesi gerekirdi. O bakımdan, ortaya çıkan olay başkadır, ortaya çıkan yeni tablo çok daha vahimdir bana göre. O bakımdan, bundan sonra kim, neyi ortaya çıkaracak ve iktidar kendini bu pozisyona niye düşürdü, gerçekten bu, ciddi bir sıkıntı konusudur. Ama problem, bildiğiniz gibi, iktidarı ilgilendirmektedir.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise bütçeyi hazırlayan zihniyetin arkasında bölücülük, rüşvet ve yolsuzluk, teslimiyet, tehdit ve şantaj, tek adam anlayışı olduğunu savundu.

Başbakanı sert sözlerle eleştiren Vural, şöyle dedi: “Terörün artmasının sebebi ülkemizin gidişatının iyi olmasıdır! Medya eleştiriyorsa hortumları kesildiğindendir! Anayasa değişikliğini gündeme getirip ‘Taslak benim değil.’ diyen odur, Uzlaşma Komisyonu’ndan kaçan da odur. İhracatı artıran odur ama ithalatı artıran başkasıdır! Ona göre, borç batağına sokulan vatandaşımızın kredi kartı kullanmasıdır sorun olan. Mahkûm ettiği kredi kartı kullananlara dürüst gözle bakmayan da odur. Ona göre, tasarruflarını kaptıran yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız sahtekârdır, hortumlayanlar değil. Ona göre, yolsuzlukları yapan değil çıkaranlardır sorun. Benim ülkemde ‘Temiz eller’ operasyonu yapana niye durmadan vuruyorsunuz? deyip, ondan sonra rüşvet operasyonu yapan emniyet ve yargıya vuran da odur. Ülkeyi çetelerden temizlediğini söyleyip, bugün, yine, iktidarda çetelerin varlığından şikâyet eden odur. ‘Askerî vesayeti kaldırdık, paralel devlet yapılanmalarına izin vermedik.’ diyen, şimdi de devlet içinde paralel devletten, illegal örgütlerden bahseden de odur. Ona göre, kapanan kepenkler, kaybedilen işler, borç artışı, yükselen işsizlik, şok zamlar, ekonomik sıkıntıların hepsi psikolojiktir.”

“O her şeyi bilendir, o mağrurdur, bazen de fedakârdır, bazen de mağdurdur, her zaman mazurdur. Aslında, bu hükûmetin tek adı vardır ‘Teflon Hükûmet.'” diyen Vural, bu hükûmete bir türlü sorumluluk yapışmadığını, sorumlu olanın ya halk ya bankalar ya işverenler ya Emniyet ya savcılar ya bakanlar ya bürokratik oligarşi ya küresel sermaye ya da küresel güçler olduğuna dikkat çekti.

“Aslında, bütün bunların sorumlusu odur ama o kendini bulunmaz Hint kumaşı zannediyor.” diyen Vural, Kürdistan demenin ise ortak vatan ülküsüne kastetmek olduğunu vurguladı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*