MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın: CHP’yi ve yancılarını 2023’te hüsran bekliyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, CHP’li Engin Özkoç’un ‘Cumhur İttifakı’nın seçim barajı kararı’ üzerine yaptığı söylemlerine cevap verdi. Yalçın açıklamasında, Özkoç’un barajın MHP için indirildiği iddiasına, “Yalandan kim ölmüş! Bu CHP, gerçekten yalandan besleniyor.” diyerek cevap verdi.

Geçmişte bu konuyu sürekli gündemde tutan CHP’den için, “Temsilde adaleti temin için seçim barajının düşürülmesini isteyen Siz değil miydiniz?” diye soran Yalçın, 2015 seçimlerinde CHP’nin HDP’yi meclise sokabilmek adına aldığı tutumu hatırlatarak, Hamzaçebi’nin ‘Seçim Barajının Düşürülmesi Hakkında Kanun Teklifi’ verdiğini ne çabuk unuttunuz? dedi.

İddia edildiği gibi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin esas derdinin baraj olmadığının altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, açıklamasında şunları söyledi:

“▶️ CHP’li Engin Özkoç, seçim barajının Cumhur İttifakı tarafından %7’ye indirilmesi kararı üzerine müthiş(!) tefsirişeriflerde bulunmuş. Neymiş efendim, Baraj, %7’yi aşamayacağı anlaşılan MHP’nin Meclise girebilmesi için indirilmiş. Yalandan kim ölmüş!

▶️ Bu CHP, gerçekten yalandan besleniyor. Siz değil miydiniz “temsilde adaleti temin için” seçim barajının düşürülmesini isteyen? M. A. Hamzaçebi’nin, 2015 Seçimlerinden sonra Temmuz ayında TBMM’ye “Seçim Barajının Düşürülmesi Hakkında Kanun Teklifi verdiğini ne çabuk unuttunuz?

▶️ O zaman CHP’nin derdi temsilde adalet değildi, bugün de MHP’nin alacağı oylar değil… 2015 Seçimlerinde CHP tabanının önemli bir kısmı HDP’yi Meclise sokabilmek için oylarını bu partiye vermiş, bu durum CHP’de endişeye yol açmıştı.

▶️ Şimdi de %7’lik oran yasalaştığında zilletin ayrışacağı ihtimali korkutuyor gözlerini… CHP Sözcüsü mavracı Özkoç’a bakmayın siz… Algı çalışması yapan kamuoyu araştırma şirketlerinin MHP oylarını düşük gösterdiğini ama her defasında da çuvalladığını cümle âlem biliyor.

▶️ MHP’nin asla baraj derdi olmaz. Aksi, MHP tabanını küçümsemektir. Partimizin oyu düşmeyecek, bilakis artacaktır. Bunu son 15 yıldır her seçimde ispatladık, yine ispatlarız. 2023’te kamuoyu MHP’nin oylarını arttırdığını görecek. CHP’yi ve yancılarını 2023’te hüsran bekliyor.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*