MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın: Türk milleti, zillete cevabı 2023’te verecektir

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Bölge İstişare Toplantısı, Erzincan’ın ev sahipliğinde Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş ve Tunceli İl Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Merkez Spor Salonu’nda gerçekleşti. “Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023” temalı toplantıda salondakilere seslenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Millet ittifakı HDP ile birlikte ve şuan gizli birlikteliği ben paparazzi programlarına benzetiyorum” diye konuştu.

MHP Bölge İstişare Toplantısı, MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, MHP’li Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin selamlama konuşmalarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ın konuşmasıyla devam etti.

Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 9 ilde yapmayı planladığı ve açılışı Afyonkarahisar’da, birincisi Bursa’da, ikincisi Manisa’da gerçekleşen toplantının üçüncüsünü de Erzincan’da yaptıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Kamil Aydın, Cumhur İttifakı’nın bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye hedefiyle yoluna devam ettiğini belirterek, “Milletimizce malum olduğu üzere Cumhur İttifakı, Türkiye’nin ve Türk milletinin bekasını gözetmenin zaruri olduğu bir dönemin şartlarında şekillenmiştir. Beka olgusu bağlamında milli mutabakatı sürdürme ihtiyacı, bugün de bütün kuvvetiyle varlığını hissettirmektedir. Nitekim Türkiye’nin muhalifi olan şer odakları, ülkemizin bölgesel ve küresel hedeflerinden rahatsızlık duyduklarını her fırsatta ortaya koymaktadır. Bu perspektifle Cumhur İttifakı, öncelikle bölgesinde ve dünyada güçlü ve lider ülke Türkiye hedefi için kolları sıvamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, bu hedeflere katkı sunmak amacıyla siyasi çalışmalarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda, TBMM’nin yeni yasama dönemi öncesinde, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizin iradeleriyle ‘Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 – Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler’ konseptiyle 9 ilde bölge istişare toplantıları yapılmasına karar vermiştir” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket Partisi ülke adına ciddi bir siyaset yapan ulu çınarın adıdır. Dolayısıyla biz enine boyuna düşünüp Türkiye’nin ali menfaatine uygun bir takım projeleri gündeme getiriyoruz, söylem haline dönüştürüyoruz. Ve bunu milletimizle, teşkilatımızla paylaşıyoruz. Bugün de yine 2023 hedefleri doğrultusunda bir ‘Güçlü Siyaset’, ‘Lider Türkiye’, ‘Hedef 2023’ temalı bir bölge istişare toplantıları sürecine başladık. Önümüzdeki haftalar bu program Ekim ayının 3’üne kadar devam edecek. Bunları yaptıktan sonra da milletimiz ve seçmenle daha yakın bir şekilde temasa geçmeyi planlıyoruz.”

Prof. Dr. Aydın, Türkiye’nin artık 12 Eylülleri yaşayacak formattan çıktığını ifade ederek, “12 Eylülün daha acısını 15 Temmuz 2016’da denediler. Yani neyi denediler. Allah korusun bir gecede anahtar teslimi gibi ülkeyi bir ülkenin 51. eyaleti yapmayı denediler. Ne adına yaptılar bunu masum insanları kandırarak bunu din, diyanet kisvesi altına yaptılar. Ve sizin vergilerinizle alınan bu asil ordunun, 2300 yıllık geleneği olan ordunun silahlarıyla yaptılar. Ama millet dedi ki aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bağımsızlık benim karakterimdir, egemenliği olmayan milletler köle olmaktan kurtulmazlar. Dolayısıyla ben egemenliğimden, bağımsızlığımdan, istiklalimden ve istikbalimden asla taviz vermem. Can veririm, ser veririm ama bu ülkede egemenliğimi asla kimseye teslim etmem. Bunu sizler tankların üstüne çıkarak, sokaklara çıkarak sizler söylediniz. O gün hesaplar bozuldu. Bu kadarını beklemiyorlardı. Ve genel başkanımız o gün dedi ki artık bu ittifak kaçınılmazdır. Millet önce istiklalim diyor, önce istikbalim diyor. Yıllardır MHP’nin söylediği gibi önce ülkem diyor. Önce milletim diyor. Sonra partim ve ben diyor.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de gerçek bir muhalefetin eksikliği olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın,  “Ülkemizde maalesef muhalefet yapmayı tamamen bağcıyı dövmeye endekslemiş bir muhalefet anlayışı var. Burada Cumhur ittifakı olarak biz 21. yüzyıla nasıl taşırız, 2053, 2071 gibi orta ve uzun vade hedeflerimiz var. Biz buna yönelik bir takım hamleler yapmaya çalışırken muhalefet hala sokakta dolaşıp tezvirat yaymakta, domatesle, soğanla, sarımsakla uğraşmakta. Hâlbuki milletimiz ülke adına yapılanları duymak istiyor. Bu kadar doğal afet yaşıyoruz ama Allah’a şükür hala büyüyen bir ülkeyiz. Uluslararası kuruluşlar deklare ediyor. Yani iki ülkeden biri biziz, gelişen ülkeyiz. Sıkıntılarımız da var, biz onun farkındayız. Bir taraftan da Allah korusun içeride ve dışarıda milli, güçlü, ayakları yere basan egemen bir devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Ama maalesef birilerine insiyatifini ipotek etmiş yapıların, muhalefetin bundan pek bir şey anladığının kanaatinde değiliz.” dedi.

Aydın söyle devam etti; “Millet hep İHA, SİHA olarak biliyor ama savunma sanayinde o kadar büyük atılımlar var ki helikopter yapımından pilotsuz savaş uçağına varana kadar şuanda 500’ün üzerinde proje büyük bir gizlilikle devam ediyor. Bunlar ülkemiz adına gurur duyulacak şeyler. Pandemiye rağmen, yaşadığımız afetlere rağmen ülke hala büyüyorsa inşallah 2022’de bu ülke ben inanıyorum ki büyük sıçrama yapacak ve 2023’e çok net en büyük sıkıntımız bizim istihdam, gençlerimiz işsiz biz bunun farkındayız Cumhur ittifakı olarak ve inanın mesela 15 bin ek öğretmen kadrosu verince ben ilk tweeti ben attım. Ben eğitimciyim o evlatlarımızın sıkıntılarını biliyorum. Dolayısıyla yani ülkenin imkanları biran önce çoğalsın ki çocuklarımıza istihdam olsun, ticaret yapan erbabımıza kredi olsun, yardım olsun, fakir vatandaşa bir katkı olsun, enflasyon düşsün. Bunlar bizim çok ısrarla üzerinde durduğumuz, dile getirdiğimiz şeyler partimizde. Ama maalesef geldiğimiz nokta itibariyle ne dışarıdaki ne içerideki başarılara bir defa tebrik ederiz, iyi olmuş diyen bir muhalefet anlayışı söz konusu değil. Tam tersine olabildiğince yelpazeyi genişletip siyasi partilerin sayısını çoğaltıp acaba biz Cumhur ittifakını yüzde 49’lara yüzde 48’lere çekip de akamete nasıl uğratırızın hesabını yapıyorlar. Ama bu milletin siyasi feraseti çok yüksek, bu tuzağa yüce Türk milleti düşmez Allah’ın izniyle. Görüyor kimin ne kadar samimi olduğunu biliyor gerekli cevabı da 2023’te verecektir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, Millet İttifakı’nı paparazzi programlarına yakalanan sanatçılara benzeterek, “İdlib’ten şehit haberleri geliyor, içimiz yanıyor. Ama Selahattin Demirtaş’a yaktıkları ağıt kadar bir şehidimiz için iki cümle sarf etmiyorlar. Ama kahveye davet ediyorlar. Sokaktaki çiftçiyi de provoke ediyorlar. Hatta bulamıyorlarsa taşımalı olarak otobüsle götürüyorlar. Erzincanlıyı Bayburt’a götürüyorlar, Sarıkamışlıyı Erzurum’a getiriyorlar, Erzurumluyu Erzincan’a götürüyorlar, Yozgatlıyı Sivas’a. Bağır diyorlar açız açız diye. Oradan bir Müslüman’da diyor ki ayıptır ya, üstüne tapulu üç tane dairen var. Çiftin çubuğun yerinde, emekli maaşın var. Niye bağırıyorsunuz, niye bağırttırıyorsunuz. Bu milleti niye bu hale getirttiriyorsunuz. Sizin amacınız üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? HDP ile birlikte ve şuan gizli birlikteliği ben paparazzi programlarına benzetiyorum. Hani sanatçılar içeride efendim birlikte beraber yiyorlar içiyorlar dışarı çıkarken biri başka arabaya koşuyor diğeri başka arabaya koşuyor. Mikrofonları görünce a bizim onlarla bir ilişkimiz yok, ben onu tanımam oda beni tanımaz. Yemez yok öyle bir şey. İçeride berabersiniz, çadırda berabersiniz, seçimde berabersiniz, İstanbul’u beraber seçtiniz.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*