MHP, Engin Alan için harekete geçiyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Tutuklu miletvekillerinin tek tek tahliyesine karar verilirken, cezaevinde kalan tek isim MHP Milletvekili Engin Alan oldu. MHP, Engin Alan için harekete geçiyor.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda Mustafa Balbay’ın ardından 5 milletvekili daha geçen hafta cezaevinden çıktı. Engin Alan ise içerideki tek tutuklu milletvekili. MHP’nin bu hafta konuyu Meclis’te gündeme taşıması bekleniyor.

Cezaevinden çıkan ilk milletvekili Mehmet Haberal olmuştu. Ergenekon davasında yattığı süre dikkate alınarak tahliye edilen Haberal, 27 ay sonra yemin ederek milletvekilliğine başlayabilmişti.

Tahliyelerin art arda gelmesi ise Mustafa Balbay’ın Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu sonrasında gerçekleşti. 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Balbay, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullandı ve Anayasa Mahkemesi, “seçme ve seçilme hakkının ihlaline” hükmetti. Anayasa Mahkemesi’nin kararını göz önüne alan mahkeme de, Balbay’ı 9 Aralık 2013’te tahliye etti.

Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı BDP milletvekilleri için de bir yol açtı.

Geçtiğimiz cuma günü BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan tahliye edildi. Cumartesi günü de, BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile bağımsız Van milletvekili Kemal Aktaş’ın tahliyesine karar verildi.

MHP ENGİN ALAN İÇİN SEFERBER OLACAK

Arka arkaya gelen tahliye kararlarının ardından gözler MHP Milletvekili Engin Alan’a çevrildi. Çünkü Alan’ın durumu biraz farklı…

Engin Alan, Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay tarafından cezası onanan Alan’ın durumu, “tutuklu vekil”den, “hükümlü vekil” haline dönüşmüştü.

“BDP’nin vekilleri çıkar, Engin Alan içerde kalırsa büyük sıkıntılar hasıl olur” tepkisini gösteren MHP’de, BDP milletvekillerinin hafta sonu tahliyesi tepkiye neden oldu.

Salı günü MHP Grubu’na hitap edecek olan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu konuyla ilgili önemli mesajlar vermesi bekleniyor. MHP milletvekillerinin de Genel Kurul’da sert açıklamalar yapması bekleniyor.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*