MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: ‘Türkiye’nin Hakemliği’ kavramı, her çevrenin kabulüdür

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, Ülkemizin uluslararası diplomaside gücüne ve ağırlığına vurgu yapan Özdemir, tüm bunların dışında; vicdani ve ahlaki tutumu ile ‘Türkiye’nin Hakemliği’ kavramının her çevrece kabul gördüğünün altını çizdi.

Açıklamasında, “Tarih ve coğrafyanın kendisi değil, insani yaklaşım ve değerlerin de bizatihi kendisi Türkiye’nin kudret ve büyüklüğünü her çevrenin kabul etmesini zorunlu kılıyor.” ifadelerini kullanan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, şunları kaydetti;

‘TÜRKİYE’NİN HAKEMLİĞİ’ KAVRAMI, HER ÇEVRENİN KABULÜDÜR

“Küresel barışın tesisi ve anlaşmazlıkların aşılması konusunda Türkiye merkez bir konuma gelmiştir. Ülkemizin diplomatik ağırlığının yanında, vicdani ve ahlaki tutumu her çevrenin güvendiği bir hali yansıtıyor. “Türkiye’nin hakemliği” kavramı uluslararası alanın kabulü olmuştur.

KARAR VERİCİ, YÖNLENDİRİCİ VE BELİRLEYİCİ ÜLKE, TÜRKİYE

Sadece bir hafta içerisinde ülkemize yapılan ve yapılacak ziyaretler bu durumu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Tarih ve coğrafyanın kendisi değil, insani yaklaşım ve değerlerin de bizatihi kendisi Türkiye’nin kudret ve büyüklüğünü her çevrenin kabul etmesini zorunlu kılıyor.

Son dönemde yaşanan gelişmeler yalnızca Karadeniz yahut Doğu Avrupa dinamikleriyle ele alınamaz. Dünya genelinde kurulması zorunlu hale gelen yeni düzende Türkiye “yönlendirici ve belirleyici” olmanın yanında “karar verici” bir ülke potansiyeline sahip olduğunu göstermiştir.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*