AKP’den fişleme gibi çalışma

Cumhur İttifakı Millet Aklı

AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı mensupları, evleri tek tek dolaşarak cemaat aleyhine karalama kampanyası yürütüyor. Boyunlarında parti kartviziti asılı olan Kadın ve Gençlik Kolları görevlileri, evlerin cemaat evi olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Kapıyı açan ev sakinlerine, “Burası öğrenci eviymiş, cemaat sizi sıkıyor mu?”, “Cemaatle bir sorununuz var mı?” şeklinde sorular soruluyor. Cemaat evi olmadığı anlaşıldığında ise, “Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar. Hoca bizi birbirimize düşürüyor.” sözleriyle aleyhte propaganda yapılıyor. Grup ayrıca, öğrencilerden ‘TC kimlik numaranız, okuduğunuz okul, mezun olduğunuz lise’ gibi soruların da yer aldığı formu doldurmalarını istiyor.

Geçtiğimiz hafta misafir olduğum evde yaşadığım ilginç olay kelimenin tam anlamıyla, bu kadarı da olmaz dedirtecek türdendi. Zaman Gazetesi muhabirliğinin yanı sıra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğum için sınavlarıma hazırlanmak üzere okul arkadaşlarımda kalmaya başladım. Misafir olduğum ev, Hacettepe Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı olan üç kişinin Cebeci’de beraberce kaldığı bir evdi. Bir gün ders çalışmak üzere evde olduğumuz sırada kapı çaldı. Kapıyı açan arkadaşım, gelenlerle konuşmaya başladı. Konuşmaya kulak kabarttığımda kapıdaki kişinin arkadaşıma, “Burası öğrenci eviymiş, cemaat sizi sıkıyor mu?” dediğini duydum. Anlaşılan, apartmanda çaldıkları diğer kapılardan bu evin öğrenci evi olduğunu öğrenmiş, arkadaşım başörtülü olduğu için de cemaat evi olduğunu düşünüp konuşmaya o şekilde giriş yapmışlardı. Arkadaşımsa ısrarla evin cemaat evi olmadığını söylüyordu.

Konuşmaya dahil olmak üzere kapıya çıktığımda boyunlarında AK Parti kartviziti asılı olan dört kişiyle karşılaştım. Biri erkek dört kişi sırasıyla Çankaya İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyesi olduklarını söylediler ve tekrar sordular, “Sizi burada sıkıyorlar mı? Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda bize gelebilirsiniz.” dediler. Bu soruların evin niteliğini öğrenmek için sorulduğunu anladık. En sonunda gerçeğe kanaat getirmiş olacaklar ki bu kez farklı bir söylemle, “Arkadaşlar bu aralar Türkiye çok karışık, hoca bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor.” dediler. İçlerinden yaşça küçük olan Gençlik Kolları üyesi ise, “Parti faaliyetlerine katıldığı için abiler, cemaatten birini atmışlar.” gibi kaynağı belirsiz sözler söylemeye başladı.

Daha sonra ellerindeki formu bize uzatarak doldurmamızı istediler, biz parti faaliyetlerine katılmadığımızı dile getirerek formu imzalamak istemedik. Ancak formu elimize alıp incelediğimizde ilginç sorulara yer verildiğini gördük. Formda, ‘TC kimlik numaranız, okuduğunuz okul, mezun olduğunuz lise, kan grubunuz ve ev adresiniz’ gibi sorular yer alıyordu. Siyasetten beklentiler de formda sorulan sorular arasındaydı. Formun, AK Parti Gençlik Kolları Çankaya İlçe Başkanlığı antetli oluşu kapıya gelen grubun gerçekten AK Partili üyeler olduğunu doğrulamış oldu. Ayrıca ellerinde öğrenciler için olan formdan başka formatta bir form yoktu ve aklımıza “Öğrenci evleri tespit edilmeye mi çalışılıyor?” sorusu geldi. Tedirgin olduğumuzu yüz ifademizden anlamış olacaklar ki, bize korkmamamız gerektiğini, bunun resmi bir belge niteliği taşımadığını söylediler. Bunun üzerine arkadaşlardan biri rahatlayarak formu doldurdu.

Parti faaliyetleri kapsamında dil kursları düzenlediklerini söyleyen grup, bizden bir de fotoğraf almak istedi. Bunun üzerine yapılanın basit bir parti faaliyeti olmadığı izlenimi oluşturdu. Bize okullarımızı sorarak okullardaki parti mensuplarının isimlerini verdiler. İçlerinden biri, “Oraya giremedik ama bu dönem artık oraya da gireceğiz.” dedi. Herhangi bir sıkıntımız olduğunda parti teşkilatı tarafından karşılanacağını söyledi. Kendi telefon numaralarını da vererek apartmandan ayrıldılar. Apartmandan çıktıklarında ise grup üyelerinden biri teşkilat tarafından aranarak karşısındaki kişiye rapor verdi. Telefondaki kişiye, ‘yok’ ve ‘4 kişi’ şeklinde cevaplar verdiğini duyduk.

Kaldığımız semt olan Cebeci, Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’ne yakın olduğu için her apartmanda en az üç öğrenci evi bulunuyor. Öğrenci evleri bakımından Ankara’nın en yoğun semti denebilir. Bunun üzerine, AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı Başkanı Süleyman Yılmaz’ı aradım. Yılmaz, bu faaliyetlerin partiye üye kazandırmak amaçlı yapıldığını söyledi. Özellikle öğrencileri değil, tüm parti üyelerini ziyaret amaçlı gezildiğini söyledi ancak ellerindeki form sadece öğrenciler için hazırlanmış gibi duruyordu. Süleyman Yılmaz, konuyla ilgili, “Öyle bir görev tanımlamamız yok, bu yapılanlar bizim işimiz değil.” demekle yetindi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*