Milletvekili Varlı’dan, TDK’nın kapalı tutulmasına tepki…

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, sanal sitesi dört gündür açılamayan Türk Dil Kurumu üzerinden AKP hükümetine yüklendi.

— Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonlarında yaşanan rezaletin saklanması konusunda ortaya konan enerjiyi, sinerjiyi, gayretkeşliği; devletin resmi internet sitelerinin açık tutulmasında maalesef göremiyoruz.

–Bir sanal site devlet gücüne rağmen, devletin imkanlarına rağmen dört-beş günde açılamaz mı? Devletin kapısını vatandaşa kapatmanın izahı olabilir mi? Bu bir skandaldır. Ayıptır, günahtır. Bu zihniyeti kınıyorum.

— TDK, acaba ‘kapalı’ olduğu bu günlerde ‘ayakkabı kutusu’na tarif mi aramaktadır yada ‘Hırsızlık’ın, ‘Rüşvet’in, ‘Talan’ın, ‘Soygun’un anlamlarını mı güncellemektedir?

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Devleti fiilen zafiyete uğratan AKP hükümetinin son günlerinde devlet kurumlarının internet siteleri bile çalışamaz hale gelmiştir” dedi.

İŞTE AKP’NİN BAŞARILARI (!)
Varlı, “AKP Hükümeti 11 yıldır tek başına iktidarda. Bu sürede hiç kuşku yok ki AKP’nin en başarılı olduğu icraatlar arasında Türk kimliğine savaş açmak, Türk milletini etnik kimliklere ayırmak, devlet yönetimini terör örgütü yöneticilerinin vesayeti altına somak, yargıyı siyasallaştırmak, devlet kurumlarını birbirleri ile çatışır hale getirmek, terörle mücadele eden kahramanları cezalandırmak, bebek katillerini kutsamak, harsızın değil polisin, savcının peşinden koşmak, ayakkabı kutusunda da para saklanabileceğini ispat etmek, yetimin, öksüzün malını satmak gibi daha nice meziyetleri (!) sayabiliriz” diye konuştu.

BAŞKAN YOK, YARDIMCILARA ULAŞAMIYORUZ
Varlı “Şimdi AKP hükümetinin bunca başarıları (!) arasına bir yenisi daha eklendi. Devleti fiilen zafiyete uğratan AKP hükümetinin son günlerinde devlet kurumlarının internet siteleri bile çalışamaz hale gelmiştir. Kamu kurumlarına ait pek çok internet sitesi AKP’nin propaganda aracı olarak kullanılırken, Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesi ‘www.tdk.gov.tr’ de dört gündür kapalı. Siteye ulaşmak isteyen vatandaşlar günlerdir hayal kırıklığı yaşamaktadır. Başta gazeteciler, akademisyenler, öğrenciler olmak üzere her gün binlerce vatandaş yaptıkları çalışmalarda referans kaynak olarak kullandıkları ‘www.tdk.gov.tr’ sitesine girememektedirler. Kurumun Ankara’daki merkezini arayanlar da büyük bir şaşkınlık içinde. Bugün pazartesi haftanın ilk mesai günü olmasına rağmen arayan vatandaşlara ‘Başkan yok, başkan yardımcılarına da ulaşamıyoruz’ cevabı veriliyor” ifadesini kullandı.

SKANDALDIR AYIPTIR GÜNAHTIR
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı “Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonlarında yaşanan rezaletin saklanması konusunda ortaya konan enerjiyi, sinerjiyi, gayretkeşliği, devletin resmi internet sitelerinin açık tutulmasında maalesef göremiyoruz. Bugün siteye girmek isteyenler ‘Güncelleme yapılıyor’ ibaresiyle karşılaşıyor. Daha önce ‘gezi’ gibi toplumsal olayların yaşandığı süreçlerde kelimelere başka anlamlar arayıp bulan TDK, acaba ‘kapalı’ olduğu bu günlerde ‘ayakkabı kutusu’na tarif mi aramaktadır yada ‘Hırsızlık’ın, ‘Rüşvet’in, ‘Talan’ın, ‘Soygun’un anlamlarını mı güncellemektedir? Devletin, milletin kaynaklarının nasıl harcandığı belli oluyor. Bir sanal site devlet gücüne rağmen, devletin imkanlarına rağmen dört-beş günde açılamaz mı? Devletin kapısını vatandaşa kapatmanın izahı olabilir mi? Bu bir skandaldır. Ayıptır, günahtır. Bu zihniyeti kınıyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*