MHP İl Başkanı Başbakan’a, vaat edilen 12 projeyi sordu

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün gerçekleştirilen açılışların ‘göstermelik’ olduğunu savunarak, daha önce söz verilen ancak hayata geçirilmeyen 12 mega projenin akıbetini sordu.

Çetinkaya; Disneyland, yeni hayvanat bahçesi, Ankara Fuar Alanı, yeni stat, Letro, Tramvay hattı, Tekno Otopark, Söğütözü Kongre Merkezi, Beynam Dinlenme Evi, Ankara Kent Müzesi, İmrahor Vadisi ve Eymir Gölü Rekreasyon Alanı, Çamkoru Gençlik Tesisleri ve Yenimahalle Parkı için 2009’da söz verildiği halde gerçekleştirilmediğini söyledi. Dün Başbakan’ın katılımıyla yapılan 214 açılışın göstermelik ve ‘Ankara halkını uyutmaya’ yönelik projeler olduğunu savunan Çetinkaya, “Açılışı şova dönüştürülen sözde tesisler arasında bina ışıklandırması ve bina cephe yenilemeleri var.” diyen Çetinkaya, Ankaralıların gözünün boyandığını iddia etti.

Açılışı yapılan tesislerin Ankara’ya prestij kazandırıp farklı kılacak herhangi bir proje bulunmadığını iddia eden MHP İl Başkanı Çetinkaya, “Ankara’yı farklı kılmak adına verilen tüm sözler ve vaatler saklanmak ve unutturulmak suretiyle, tamamen hayal kırıklığı yaratan ve Ankara’nın içine sokulduğu acziyeti su yüzüne çıkaran çalışmaların açılışının hemşerilerimize bayram ve şenlik havasında sunularak, onların bir kez daha kandırılmaya ve uyutulmaya çalışılmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2009 yerel seçimlerinde Ankara için söz verilen ancak gerçekleştirilmeyen projelerin akıbetini soran Çetinkaya şunları söyledi:

-Eskişehir yolu üzerinde 3.344.00 yüzölçümlü arsa üzerine kuruluşu planlanan, yılda 7 milyon turistin ziyaret edebileceği, 30.000 kişinin istihdam edebileceği, Ankara’nın otellerinin doluluk oranlarının % 100’lere çıkaracağı ifade edilen “Disneyland” projesi nerededir?

-2.700.000 metrekarelik alana yapılması planlanan, 10.000 kişiye istihdam sağlayacağı ifade edilen “Yeni Hayvanat Bahçesi” projesinin akıbeti nedir?

-1.700,000 metrekarelik Çubuk-Akyurt-Çankırı Devlet Yolu üzerinde yapılması düşünülen Ankara ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağı vaat edilen “Ankara Fuar Alanı” projesi nerededir?

-Ankara’mızda Avrupa ve uluslararası futbol organizasyonlarının yapılmasına katkı sağlayacağı ve Ankara’mıza Avrupa başkenti havası vereceği için yapılacağı sözü verilen “Stad” projesi nerededir?

-3 dönemdir bitirilme sözü verilen, en son olarak 2010 yılında açılacağı belirtilen fakat yine hayal kırıklığı içerisinde Ulaştırma Bakanlığına devredilen “Sincan Metrosu, Keçiören Metrosu, Söğütözü-Kızılay Metrosu, Çayyolu Metrosu” ve bunlara ilaveten yapılacağı söylenen “Çankaya – Altındağ – Mamak Tramvay Hattı” projesine ne olmuştur?

-Ankara trafiğindeki park problemini ortadan kaldıracağı, son teknoloji ile donatılacağı söylenen fakat halen yapılamayan “Tekno Otopark” projesi nerededir?

-Türkiye’nin en modern ve ulaşımı en kolay kongre merkezi unvanına sahip olacağı söylenerek yapılma sözü verilen “Söğütözü Kongre Merkezi” projesi artık hayal olarak mı kalmıştır?

-9.300.000 m2 alan içerisinde Ankaralı hemşerilerimizin hizmetine ve ihtiyacına sunulacağı söylenen “Beynam Dinlenme Evleri” projesi nerededir?

-Ankara’mızın tarihsel mirasına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla yapılacağı söylenen “Ankara Kent Müzesi” nerededir?

-Eymir Bayındır gölleri arasında uzanan, İmrahor ve Mühye köylerini içine alan, Çankaya, Mamak ile Gölbaşı ilçelerini kapsayacak şekilde yapılacağı söylenen dev rekreasyon projesi alanı olarak takdim edilen “İmrahor Vadisi ve Eymir Gölü Rekreasyon Alanı” projesi nerededir?

-Gençlerin sosyalleşmesi, motivasyonunu sağlamaya yönelik tesislerin yer alacağı söylenen “Çamkoru Gençlik Tesisleri” projesi nerededir?

-Yenimahalle’de bulunan vatandaşlarımızın hizmetine sunulması düşünülen “Yenimahalle Parkı” projesi nerededir?”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*