MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekilimiz Tamer Osmanağaoğlu: Devlet milletine bir söz vermiş, millet devletine güvenmiştir

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT Kanunun TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu  “ Bu düzenlemeyle, sorunu çözmeye yönelik olmayan, siyasi rant devşirmek ve tabiri caizse “mahalleye selam vermek” anlamı taşıyan, karamsarlık yayan, kamuoyunu yanıltan ve milletimizin ferasetini hiçe sayan, “önergelerin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiği” söylemleriyle hedef şaşırtma girişimlerinin son bulacak olması da sevindiricidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında depremde hayatını kaybeden vatandaşları da anan Osmanağaoğlu; Depremin hemen ardından; teyakkuza geçen ve hızla yaraları sarmak için çaba sarf eden isimsiz kahramanlarımıza, AFAD’a, devletimizin tüm yetkili kurumlarına da şükranlarımı sunuyorum. Asrın felâketi olarak ifade edilen depremler 10 ilimizde, telafisi çok zor ancak imkânsız olmayan büyük yaralar açmıştır. Ne var ki; Kurtuluş Harbinde cepheden cepheye koşarken donarak şehit olan Şerife Bacı’yı hatırlatan Türk kadını; üzerine örttüğü yorganını deprem bölgesine göndererek umut huzmesi gibi varlık gösterdi. Tırına yüklediği iş makinalarıyla; binlerce kilometre yolu uçarcasına kat ederek deprem bölgesine yardıma koşan Türk insanı her şeyin bittiğini düşünen yüreklere Çanakkale zaferi kahramanlarından Seyit Onbaşıyı hatırlattı. Nasıl ki bir buğday tanesi başağa dönüşüyorsa, nasıl ki binlerce yıl önce az millet çok olmuşsa, yarın da toprağın bağrından başaklar çıkacak, azımız çok olacaktır. İnancımız da imanımız da budur. Hamdolsun; Devlet milletine bir söz vermiş, millet devletine güvenmiştir. Birlikte başaracağımıza olan irademiz en duru haliyle tek yürek halinde ilan edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

UMUDUMUZU ASLA KAYBETMEDİK

“Umudumuzu kaybetmedik. Sözlerimizi unutmadık. Şükürler olsun ki devletimiz ayaktadır, ekonomimiz güçlüdür, kabiliyetimiz milletimizin sorunlarına çözüm üretebilecek seviyededir. Milli mücadele döneminde top seslerinin, FETÖ’cü teröristlerin bombaları altında çalışmalarını kesmeyerek milletin sesi olan Gazi Meclis’imiz bugün de çalışmalarına devam etmektedir.  Felaketin hemen öncesinde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüştüğümüz ve kabul ettiğimiz, Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın sorunlarını çözecek kanun teklifi bugün TBMM’nin takdirine sunulmuştur.” diyen Osmanağaoğlu  şunları söyledi:

YÜREĞİMİZ BURUK DA OLSA MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ BİR SÖZÜ DAHA YERİNE GETİRMENİN VİCDANİ HUZURUNU YAŞIYORUZ

“ Yüreğimiz buruk da olsa, bir yanımız eksik de kalsa, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, aziz milletimize verdiğimiz bir sözü daha Cumhur İttifakı iradesiyle yerine getirecek olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz.  Yine ifade etmem gerekir ki; bu düzenlemeyle, sorunu çözmeye yönelik olmayan, siyasi rant devşirmek ve tabiri caizse “mahalleye selam vermek” anlamı taşıyan, karamsarlık yayan, kamuoyunu yanıltan ve milletimizin ferasetini hiçe sayan, “önergelerin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiği” söylemleriyle hedef şaşırtma girişimlerinin son bulacak olması da sevindiricidir. Vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veren, milletimizin geleceğe umutla bakabilmesi için önem arz eden, geleceği heyecanla kucaklamalarına vesile olacak olan bu düzenlemenin, başta emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız olmak üzere milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, Türk milletinin birlik ruhunu ve devletimizin kararlılığını gözler önüne seren şu ifadelerini hatırlatmakta fayda görüyorum: “ Yaralarımızı saracağız, yıkımı telafi edeceğiz, depremden etkilenmiş şehirlerimizi gülzara çevireceğiz, çelikleşmiş kardeşlik hissiyatımıza su vereceğiz, can vereceğiz, destek vereceğiz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*