MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilimiz Prof. Dr. E. Semih YALÇIN: Kimse devlet kavramını iğdiş ederek hükümetin hizmetlerini yok sayma ve bunu mücerret bir kurum yapıyormuş gibi gösterme cinliğine soyunmasın!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, “6+1’lik muhalefet, 11 ilimizi sarsan büyük felaketten sonra deprem anomalisine yakalanarak çıkarcılığın zirvesine tırmandı. Bir atasözümüz, muhalefetin düştüğü pespayeliği pek güzel özetlemektedir: “Kazan nerede kaynar maymun orada oynar.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. “Devlet ayrı, hükümet ayrı şeydir” yorumlarına karşı çıkan Yalçın, “Devlet, halkın teşkilatlanmış şeklidir. Hükümet; devlet teşkilatının en üst mertebesi, yönetim kadrosudur. Hükümet, devlet teşkilatının halk iradesiyle oluşturulan komuta kademesidir. Halk varsa devlet, devlet varsa halk vardır” ifadelerini kullandı.

Açıklama şu şekilde;

6+1’lik muhalefet, 11 ilimizi sarsan büyük felaketten sonra deprem anomalisine yakalanarak çıkarcılığın zirvesine tırmandı. Bir atasözümüz, muhalefetin düştüğü pespayeliği pek güzel özetlemektedir: “Kazan nerede kaynar maymun orada oynar.”

Muhalefet cadı kazanını kaynatıyor, sonra da etrafında raks ediyor. 6+1 kumpanyası, büyük deprem felaketi karşısında devletin bütün kurumlarıyla sürdürdüğü seferberlik ve milletçe sergilenen dayanışma karşısında da üç maymunları oynuyor; görmüyor, duymuyor, bilmezden geliyor.

6+1’lik cephe ve şakşakçıları, günlerden beri deprem bölgesinde varını yoğunluğu ortaya koyan hükümeti, yani halk iradesini yok sayma telaşında… Cumhur İttifakına ve partimize ve liderimize her türlü iftirayı atarak, yalan söyleyerek enkazdan oy devşirme derdinde…

Devlet-millet el ele büyük deprem felaketinin yaralarını sarma çabasındayken, deprem bölgesindeki canhıraş gayretleri perdeleme telaşına düşen muhalefet sözcüleriyle yandaşları, “Devlet ayrı, hükümet ayrı şeydir.” saçmalığına sarılıyor.

Devlet, halktır. Hükümet, halkın vekilidir, bir bakıma halkın kendisidir. Hükümete yetki veren, doğrudan halktır. Hükümet; devletin lokomotifidir, dinamosudur.

Devlet, halkın teşkilatlanmış şeklidir. Hükümet; devlet teşkilatının en üst mertebesi, yönetim kadrosudur. Hükümet, devlet teşkilatının halk iradesiyle oluşturulan komuta kademesidir. Halk varsa devlet, devlet varsa halk vardır.

Kimse devlet kavramını iğdiş ederek hükümetin hizmetlerini yok sayma ve bunu mücerret bir kurum yapıyormuş gibi gösterme cinliğine soyunmasın! Devlet, mücerret hâlden müşahhasa hükümetin icraatıyla geçer. Kavram kargaşası yaratarak devlet-millet dayanışmasına engel olunamaz.

Meşru hükümeti görmezlikten gelmekse millet iradesini görmezden gelmektir. Eğer hükümet deprem bölgesinde ise millet deprem bölgesinde yetki verdikleriyle kaynaşıp kucaklaşmış demektir. Bunun PR’ı, propagandası olmaz.

Ayrıca hata, ihmal, kusur, eksik ve ihtiyaçlar tespit edilerek sorunlara çözüm üretilmesi ile karalama kampanyası yürütme çabaları arasında dağlar kadar niyet farkı vardır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*