Bahçeli: Haşhaşi benzetmesi çok çirkin

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘Haşhaşi’ benzetmesinin çok çirkin olduğunu söyledi. Bahçeli, “Türkiye’de hiçbir sosyal gruba, cemaate, inanmış kitleye, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kuruluşlarına Haşhaşi lakabını yakıştırmak çok çirkindir. Ve bu çirkinlikten Sayın Başbakan vazgeçmelidir.” dedi.

Devlet Bahçeli, Türkiye Otel, Lokanta, Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası’nı (TOLEYİS) ziyarete etti. Bahçeli, ziyaret sonrası yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Haşhaşi’ benzetmesi sorulan Bahçeli, “Türkiye’de hiçbir sosyal gruba, cemaate, inanmış kitleye, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kuruluşlarına Haşhaşi lakabını yakıştırmak çok çirkindir. Ve bu çirkinlikten sayın Başbakan vazgeçmelidir. 11 yıldan beraber yürüdükleri bu Türkiye’de şimdi ne olmuş da Haşhaşi olduğunu fark etmiştir? Hangi özellikte bu Haşhaşi nedir? Kendisi Haşhaşileri ne kadar bilmektedir? O da ayrı bir konudur. O sebepten dolayı Haşhaşi gibi siyaseti çirkinleştiren, kinleştiren, intikam almaya yönelen, incitici ve kırıcı davranışlardan ve sözlerden vazgeçmeleri lazımdır. Bu konuda da fazla kırıcı olmamak lazım.” diye konuştu.

Yargının çalıştırılarak herkesin adaletin önüne çıkartılması gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Adaletin verdiği karara da herkesin saygı duyması lazım. Onun için İstanbul’da Sayın Başbakan’a söylüyorum; Bilal oğlunu yanına al, karakola git. Oradan da savcıya uğra, oradan da yargının önüne çık. Beraat ederse kıymetli evladın yine kıymetini korusun. Suçlu ise gereğini sen yap.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*