MHP İzmir İl Başkanı Karataş: 17 Aralık devede kulak

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 17 Aralık 2013’teki üç ayrı operasyonun ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 11 yıllık AK Parti yönetiminin, üzeri örtülü sayısız yolsuzluk davası olduğunu iddia ederek, “11 yılda yapılan yolsuzlukların hepsi gündeme taşınsa 17 Aralık’ta ortaya çıkanların devede kulak olduğunu görürüz.

Yolsuzlukları MİT’le, dış güçlerle, lobilerle ve KOBİ’lerle açıklayamazsınız. Adalet mekanizmasına müdahale ederek yolsuzlukları meşrulaştıramazsınız. Meseleyi, samimi vatandaşlarımızı ve mütedeyyin insanlarımızı rencide ederek örtbas edemezsiniz. Siz Başbakan’sınız, hükümetsiniz, bunu yapmamalısınız.” dedi.

17 Aralık’tan bu yana 2 bine yakın emniyet mensubunun görevden uzaklaştırıldığını belirten İl Başkanı Karataş, “Görevden uzaklaştırılan, rotasyona tâbi tutulan emniyet mensuplarının büyük kısmı, emniyetin kurmaylarıdır. Adalet teşkilatımızın ve adalet telakkimizin merkezini oluşturan savcılarımız hakkında her gün bir sürgün ve engelleme haberi okuyoruz. Bu olaylar, devlet algımızı ve inancımızı yaralıyor. İnsanımızın devlet teşkilatımıza inancı hiç bu kadar sarsılmamıştı. Bölücülüğün yükseltildiği ve yolsuzlukların üzerinin örtülmeye çalışıldığı bir dönem yaşıyoruz. Türk milliyetçileri ve MHP olarak olayları dikkatle takip ediyor, insanlarımızı AKP’nin tahrip ve tehdidine karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*