MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Zillet ittifakının protokolünde Atatürk yok, Türk Milleti yok, üniter milli devletimiz yok

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Manisa İl Teşkilatında partililerle bayramlaşan MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Zillet ittifakının protokolünde ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Ne Türk milleti var. Ne de Türkiye Cumhuriyetinin milli üniter devlet olduğuna ilişkin en küçük bir vurgu var. Millet İttifakının Protokolünde Atatürk yok. Türk Milleti yok. Milli üniter Cumhuriyetimiz yok.  Peki ne var? Zillet ittifakının protokolünde bölücülük var.” dedi.

Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir.

Cumhur İttifakı Protokolü hakkında partililere bilgi veren Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Cumhur İttifakının Protokolünün altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan’ın imzası var. Cumhur İttifakı Protokolünün sadece bir satırını okumak istiyorum: Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmiyle milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yükselişini sürdürerek küresel güç ve ‘Lider Ülke’ olmasını esas almakta olup Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahiptir.” dedi.

Zillet ittifakının protokolünde Atatürk yok, Türk Milleti yok, üniter milli devletimiz yok.

Zillet ittifakı protokolünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ilişkin hiçbir ifadenin yer almadığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Zillet ittifakının protokolünün altında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İP başkanı Meral Akşener’in, Ali Babacan’ın, Gültekin Uysal’ın, Ahmet Davutoğlu’nun ve Temel Karamollaoğlu’nun imzası var. Zillet ittifakının protokolünde ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Ne Türk Milleti var. Ne de Türkiye Cumhuriyetinin milli üniter devlet olduğuna ilişkin en küçük bir vurgu var. Yani zillet ittifakının protokolünde Atatürk yok. Türk Milleti yok. Milli üniter Cumhuriyetimiz yok. Peki ne var? Dillerinin altında bölücülük var. Sürekli farklılıklarımıza vurgu yaparak bölücülük yapıyor. Bu ittifakın altında imzası olmayan bir de HDP var. Bunu gizliyorlar. Çünkü asıl ittifak CHP ile HDP arasındadır. Diğer paydaşları figürandır. Bunların hiçbir hükmü yoktur. Bunlar noter masasındaki görevli gibi noter görevi görmektedir. Hem de bir kumar masasına oturtulmuşlardır. Adeta Türkiye’nin geleceğine zar atılmaktadır. Milletimizin bu hakikatleri görerek gerekli değerlendirmeyi yapacağına inanıyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu bölücülük yapıyor

Kılıçdaroğlu’nun bölücülük yaptığını söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Zillet ittifakı Türk Milletine söz vermiyor. Bunlar ittifak terör örgütlerine PKK’ya, FETÖ’ye söz veriyorlar. Bunlar, Amerika’ya, Avrupa’ya söz veriyorlar. Kılıçdaroğlu’nun bir parti lideri olarak ve Cumhurbaşkanı adayı olarak milletimizi bir ve beraber hale getirecek, daha da kaynaştıracak sözler söylemesi gerekir. Ancak Kılıçdaroğlu son günlerde etnisite ve mezhep üzerine söylemler geliştirmeye başladı. Bunu son derece yanlış buluyoruz ve sorumsuzluk olarak ifade ediyoruz. Seçim sathı mahaline girdiğimiz, milletimizin daha fazla kaynaşmaya daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu bayram günlerinde, parti sözcülerinin ve adaylarının bütün milletimizi, 85 milyonu kaynaştırıcı bir ve beraber hale getirici sözler sarf etmesi gerekir. Ama bunu Kılıçdaroğlu’nda göremiyoruz.” dedi.

Zillet ittifakının millet nezdinde hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır.

Zillet ittifakını oluşturan partilerin millet nezdinden hiçbir inandırıcılığı kalmadığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ İP başkanı Meral Akşener zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ilan edilme sürecinde 3 Mart’ta ‘biz noter değiliz, kumar masasında olmayız’ diyerek altılı masadan kalkmış, kendi ittifak mensuplarına en ağır hakaretleri söylemiştir. Ancak 6 Mart’ta ama tehditle, ama şantajla, ama zorla pes perişan bir şekilde bütün iddialarını yedikten sonra tekrar altılı masaya oturmuştur. Şimdi de “ Bütün bunlar siyaset kurgusuydu. Biz onu Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kuvvetlendirmek için yaptık” gibi çok komik gerekçeler öne sürmeye başladılar. Bu, secaat arz ederken sirkatin söylemek gibi bir durumdur. Yani 3-6 Mart tarihinde düştükleri kötü pozisyonu ve millet nezdindeki kınanan hallerini düzeltmeye çalışırken daha da battıklarının farkında değiller. Ne demek siyaset kurgusu? Şunu söylemek istiyorlar: “Biz bir oyun oynadık, tiyatro oynadık” diyorlar. Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz? Milletle oyun mu oynuyorsunuz? Siyaset bir tiyatro oyunu değildir. Gerçek olay ve olgular üzerinde yapılır. Bu nedenle zillet ittifakının, Kılıçdaroğlunun ve bu ittifakı oluşturan partilerin millet nezdinde hiçbir inandırıcılıkları kalmamıştır. Söylemlerinin de bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bir kez daha ifade etmek istiyorum: Asıl ittifak CHP ile HDP arasındadır. Bu ittifak yoluyla PKK ve FETÖ terör örgütü devlet yönetimine ortak edilmek istenmektedir. Milletimiz buna izin vermeyecektir. İnşallah MHP ve Cumhur ittifakı olarak Türkiye’nin bu yükselişini devam ettirmek, Lider Ülke Türkiye idealini adım adım için gerçekleştirmek gayreti ve azmi içerisindeyiz.‘ Her şey Türkiye İçin, Her Şey Türk Milleti İçin’ diyoruz. Ve ‘Aziz Milletim Sıra Sende’ diyoruz.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*