MHP’li Karakaya: Başbakan’ın önce oğlunu savcıya göndermesi lazım

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mevlüt Karakaya, Başbakan Erdoğan’a ilginç bir çağrıda bulundu. Erdoğan’ın İmam Hatip Liseleri’nin 100. yıl etkinliklerinde yolsuzluk olaylarıyla ilgili söylediği, “Eğer oğlum yolsuzluk yaptıysa, evlatlıktan reddederim.” sözünü takdir ve tebrik ile karşıladığını söyleyen Karakaya, “Aslında çok güzel bir laf. Kendisini tebrik ve takdir etmek lazım. Bu tebrik ve takdirimizi, gerçek anlamda yapabilmemiz için Başbakan’ın önce oğlunu savcıya göndermesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkezi 12. Olağan Genel Kurulu Büyük Anadolu Otel’de yapıldı. Toplantıya katılan MHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mevlüt Karakaya, sendika üyelerine seslendi. Son günlerde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Karakaya, yolsuzluk ve rüşvet olaylarının en önemli nedeninin denetimsizlik olduğuna dikkat çekti. Karakaya, “Yolsuzluk, rüşvet varsa, bu milletin hakkı yeniyorsa, onlar sefalete sürükleniyorsa, denetimsizliğin buradaki payını da görmek lazım. Son günlerde yaşanan olayları hepimiz takip ediyoruz. İçimiz acıyor. Bu memlekette geçmişte de yolsuzluklar, hırsızlıklar oldu ama en azından bir şeyler sorgulandı, yargılandı. Doğru ya da yanlış yapıldı ama hiç olmazsa kamu vicdanı rahatlatıldı. Kimse bir şeyden kaçmadı.” dedi.

Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunan Karakaya, temiz toplum olabilmek için yargıya güvenmek gerektiğine dikkat çekti. Karakaya şöyle devam etti: “Başbakan, ‘Eğer yolsuzluk yaptıysa evlatlıktan reddederim.’ diyor. Aslında çok güzel bir laf. Kendisini tebrik ve takdir etmek lazım. Bu tebrik ve takdirimizi, gerçek anlamda yapabilmemiz için Başbakan’ın önce oğlunu savcıya göndermesi lazım. Siz yargının, emniyetin, kolluk kuvvetlerinin görev yapmasını engelleyeceksiniz, görevlerden alacaksınız, paralel yapılanmalardan bahsedeceksiniz, ondan sonra da temiz toplum diyeceksiniz. Kendi evladınızla ilgili söylenmiş olan iddia ile ilgili savcıya gitmesini, savcıların görev yapmasını engelleyeceksiniz. Böyle bir temiz toplum olmaz, buna da kimse inanmaz.”

Toplantıda konuşan Haber-İş Başkanı Veli Solak da, sendika olarak zor şartlarda kurulmalarının ardından Türkiye’de önemli sendikalar arasına girdiklerini belirtti. Solak, son günlerde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olayları konusunda açıklamalarda bulundu. “Bu memleket bizim. Bizim gidecek başka bir memleketimiz yok.” diyen Başkan Solak, yaşanan yolsuzluk ve rüşvet olaylarının ardından polislerin görev yerlerinin değiştirmesinin ve HSYK düzenlemelerinin kabul edilebilir olmadığını ifade etti. Solak, “Biz bu ülkenin çocukları olarak siyasilerden şunu istiyoruz. Allah aşkına çalmayın. Toplum olarak öyle bir hale gelmişiz ki, çalsa da helal olsun diyorlar. Herkesin bir görevi var. İlla insanların görev yapması için çalması mu lazım. Şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*