MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Gündemi Anayasayı çiğneyerek, alenen suç işlemiş gazeteci görünümlü tiplemelerle meşgul etmenin anlamı ve karşılığı yoktur

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekilimiz İsmail Özdemir: Gündemi Anayasayı çiğneyerek, alenen suç işlemiş gazeteci görünümlü tiplemelerle meşgul etmenin anlamı ve karşılığı yoktur.

Son günlerde birisi terörist başını alenen övme ve meşrulaştırma, diğeri ise milli güvenliğe tehdit oluşturan açık faaliyetlerden ötürü cezaevinde bulunan, sözde bazı gazetecilerle ilgili kimi siyasilerin açıklamalarını kabul etmek mümkün değildir. Hukuk herkes için geçerlidir.

Suçu ve suçluyu meşru gösterme gayretinin maksadı ne dayanışmayla, ne de demokrasi mücadelesi ile tanımlanamaz. Mesleğini onuruyla yapan, toplumun huzur ve refahı ile Türkiye’nin milli güvenlik hassasiyetlerini önceleyen nice saygın gazeteciler varken, Türkiye aleyhine açıktan faaliyette bulunmak, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecektir.

Bunun fikir özgürlüğü ile de alakası yoktur. Kamu vicdanı her koşul ve şartta, milli birlik ve beraberliğimize kast edilen eylemlerin karşısındadır. Bu eylemlerin basın faaliyeti çerçevesinde ele alınması, dünyanın hiçbir demokratik hukuk devletinde de görülemeyecektir.

Durum böyleyken, gündemi anayasayı çiğneyerek, alenen suç işlemiş gazeteci görünümlü tiplemelerle meşgul etmenin anlamı ve karşılığı yoktur. CHP’li bazı yöneticilerin çeşitli cezaevi ziyareti sonrasında sözde gazetecilerin masum olduğunu iddia ederek, hukuk tanımaz tutum takınmaları, aynı zamanda demokrasi hilafına da sergilenen bir tutum olmuştur.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*