MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Kimin Türkiye’yle dost kimin düşman olmak isteyeceğini doğru bir şekilde değerlendirip tahlil etmesi gereken bir dönemin içerisinden geçiyoruz

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekilimiz İsmail Özdemir: Kimin Türkiye’yle dost kimin düşman olmak isteyeceğini doğru bir şekilde değerlendirip tahlil etmesi gereken bir dönemin içerisinden geçiyoruz.

İstediklerini yapsınlar. Bundan yaklaşık 7 yıl önce Fırat Kalkanı Harekatı’yla Türkiye Cumhuriyeti Devleti çelikten iradesini Suriye’de nasıl ortaya koyup hainlerin başlarını ezme iradesini, kudretini gösterdiyse, bugün o teröristlerle yan yana duranlar, yarın Mehmetçik aynı yere tekrar indiğinde görüş ve temas mesafesi sıfıra düştüğünde de bu iradenin tadını tatmak zorunda kalacaklardır. O yüzden kimin Türkiye’yle dost kimin düşman olmak isteyeceğini doğru bir şekilde değerlendirip tahlil etmesi gereken bir dönemin içerisinden geçiyoruz. Bizim artık bu terör belasına karşı sabrımız kalmamıştır.

Bugün baktığınızda Suriye’de, Irak’ta bu terör örgütünün herhangi bir faaliyet alanını bulmakta güçlük çektiğini görüyoruz. İnşallah bu faaliyetler devam edecek. Kahraman Mehmetçiğimizin gayretleriyle bugün Suriye’de dört askeri harekat ile terörden temizlediğimiz bölgelerin yanında Irak’ta Pençe Harekatlarıyla temizlenen bölgelerle birlikte yarın Kandil’de, Mahmur’da, Sincar’da da Türk bayrağı dalgalanacaktır.

Bugün Kıbrıs konusunda artık her bir tarafın kabul etmesi gereken bir gerçeklik vardır. O da Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelli iki devletli bir çözümün var olan yegane çıkış yolu olduğudur. Bunun aksini düşünenlere de hatırlatacağımız yegane husus ise Kıbrıs’ın Türk olduğu ve ebediyen de Türk olarak kalacağıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerginlikten yana taraf değildir. Çatışmalardan yana elbette ki taraf değildir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs’ta garantör bir ülkedir. Dolayısıyla bu garantörlük haklarımızı, Kıbrıs Türklüğünün yaşamsal haklarını koruma konusunda nasıl bir iradeye, güce, anlayışa, heyecana ve cesarete sahip olduğumuzu da Sayın Genel Başkanımız geride bıraktığımız hafta giydiği çizmeleriyle dosta da düşmana da bütün cihana da göstermiştir. Bu diplomatik mesajı tarafların doğru bir şekilde alması lazım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*