MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk AKSU: Bizim duruşumuz Türk milletinin duruşu, ufkumuz Kızılelma ufkudur

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilimiz İsmail Faruk AKSU’nun, “Ordu İl Başkanlığı Olağan Kongresinde” yapmış olduğu konuşma

Muhterem dava arkadaşlarım, Saygıdeğer misafirler, Değerli basın mensupları,

Bugün, Partimizin Ordu İl Kongresinde sizlerle beraber olmaktan kıvanç duyuyorum.

Konuşmamın başında sizlere Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in selam ve muhabbetlerini iletiyorum.

Kongremizin hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.

Bugün iki cihan serveri sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV) in dünyaya teşriflerinin 1452. yıl dönümüdür.

Konuşmamın başında Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, aziz Türk milletine, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyorum.  Cenab-ı Hak’tan milletimizi ve devletimizi her türlü musibetten ve afetten esirgemesini niyaz ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak ettiğimiz bu anlamlı yılda, Milliyetçi Hareket Partisi olarak “Lider Ülke Türkiye” şiarıyla “Türk ve Türkiye Yüzyılını” inşa edecek kadroların teşekkül edeceği 14. Olağan Kongre sürecimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Vatan, millet ve mukaddesat uğruna toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi,

Ömrünü Türklük davasına adamış Partimizin Kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, Rahmeti rahmana kavuşmuş dava büyüklerimizi ve ülkücü şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

9 Ağustosta ilçe kongreleriyle başlayıp il kongreleri ile genişleyen ve nihayet 17 Mart 2024 tarihinde bir şölen havasında yapmayı kararlaştırdığımız 14’ncü Olağan Büyük Kurultayımızla taçlanacak demokratik süreç, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi; “Partimizin haklı ve tarihi mücadelesine güç katacak ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin her mensubu gönül alarak, gönül yaparak, gönülleri kazanarak yoluna devam edecektir”

Kurultaylar; Türk töresinin bir parçasıdır ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultayları da sıradan organizasyonlar değildir.

Bizim kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, fitnenin kurutulduğu, Ülkücü iradenin tecelli ettiği kutlu buluşmalardır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne yaptığımızın ve nereye ulaşacağımızın bilincindeyiz.

Bizim duruşumuz Türk milletinin duruşu, ufkumuz Kızılelma ufkudur.

Devlet ebed müddet, millet ebed müddet inanç ve iradesi, siyasi ve fikri varlığımızın şeref konusu, asla ödün vermeyeceğimiz ilkesel onurudur.

Milliyetçi Hareket Partisi gücünü sadece milletten alan demokrasiden asla taviz vermeyen şerefli bir geçmişe sahiptir.

Partimiz, millet egemenliği anlayışıyla milletin olmadığı hiçbir işin içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Bize göre Milli egemenlik sadece bir siyasi ilke değil, aynı zamanda Türk milletinin yeniden şahlanışı, milli direniş, tam bağımsızlık ve demokrasidir.

Milliyetçilik ve demokrasiyi siyasi ve kültürel çerçevenin iki anahtar kavramı olarak kabul ediyoruz.

Ülkemizde ve dünyada huzur istiyoruz. İnsanlığın huzurunun Türkiye merkezli yeni bir medeniyet inşası ile mümkün olabileceğine inanıyoruz.

Çünkü biz Türk Cihan Hakimiyeti Mefkûresini fikir ve siyaset hayatımızın mihveri olarak gören, İ’la-yi Kelimetullah davasının taviz ve teslimiyet kabul etmeyen sancaktarlarıyız.

Bu anlayışla Cumhuriyet’in yeni yüzyılını omuzlayacak kadrolarımız ve Cumhur İttifakı olarak yepyeni projelerimizle gücümüze güç katacağımıza, Türk ve Türkiye Yüzyılını inşa edeceğimize yürekten inanıyoruz.

Muhterem dava arkadaşlarım;

Bilindiği gibi Dünya; pandemi ve ardından yaşanan Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle üretimde daralmayla, gıda ve enerji krizi ve devam eden enflasyonist bir süreçle karşı karşıya kalmıştır.

Dünyadaki diğer ülkelerden farklı olarak, küresel sorunlara ilaveten Türkiye, terörle ve asrın felaketi 6 Şubat depreminin yol açtığı sıkıntılarla da mücadele etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin sağladığı istikrarla sistemin uygulandığı son beş yılda Türkiye ekonomisi, maruz kaldığı ekonomik operasyonlara, deprem, sel, yangın ve diğer doğal afetlere, küresel ekonomide yaşanan önemli sıkıntılara rağmen en çok büyüyen, en fazla istihdam yaratan, en az borçlu ülkelerden birisidir. Var olan sıkıntılarımız da milletçe birlik ve beraberlikle aşılacaktır.

Türkiye, yılın ilk altı ayında, ekonomisini yıllıklandırılmış olarak ilk kez 1 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaştırmayı başarmış, EYT’ye yönelik düzenlemeler ve depremin olumsuz etkilerine rağmen net 220 bin istihdam artışı sağlamıştır.

Terörle destansı mücadelemiz tavizsiz sürmektedir.

Kutup yıldızı gibi parlayan Türk Kuşağı hem bölgemize hem de dünyaya barış, huzur ve istikrar vaat etmektedir.

Etrafımızdaki ateş çemberine rağmen ülkemiz huzur ve güven adası, diplomasinin merkezidir.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak depremin yaralarını sarmak önceliğimizdir.

Afetin ilk anından itibaren yaklaşık sekiz aydır devletimiz tüm kurumları ile deprem bölgesindedir.  Kalıcı konut ve işyerleri ile köy evleri hızla tamamlanmakta ve hak sahiplerine teslim edilmektedir. Yaraları sarmak ve yaklaşık 104 milyar dolarlık maliyetin üstesinden gelmek için devlet millet işbirliği ile insanüstü bir gayret gösterilmektedir.

Daha güçlü, güvenli ve müreffeh bir Türkiye hedefi doğrultusunda, Orta Vadeli Program’la Türkiye ekonomisi için 2024-2026 dönemine yönelik kapsamlı, uygulanabilir bir yol haritası ortaya koyulmuştur.

Buna göre program dönemi sonunda, afetin yaralarını saran, enflasyonu yeniden tek haneye düşüren, büyüme ve istihdamı sürdüren, sosyal adalet ve refahı geliştiren Türkiye, tarihinde ilk kez 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklük ve 15 bin dolara yaklaşan (14 bin 855 dolar) fert başına milli gelir ile yüksek gelir grubu ülkeler arasına girebilecektir.

Artık sahada ve masada sözü geçen, ne diyeceği merak uyandıran bir Türkiye gerçeği vardır ve gün geçtikçe bu yalın gerçek pekişmektedir.

Milli stratejik gücümüz olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamenter sistemin açmazlarından kurtulan Türkiye, kutlu hedeflere atılmaktadır.

Türk milleti, 14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhur ittifakına güvenini göstermiş ve sistem tartışmalarını tamamen sona erdirmiştir.

Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci dönemi 3 Haziran 2023 itibariyle fiilen ve hukuken başlamıştır.

İnancımız odur ki cumhurun iradesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci döneminde de Türk milleti yükselişini sürdürecek, kutlu geleceğini inşa edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak maksadımız halis, hedeflerimiz büyüktür.

Vazgeçilmez hazinemiz ise vatan ve millet sevgimizdir.

Elli dört yıllık siyasî hayatında Türkiye’nin ve Türk milletinin bekası, huzur ve güvenliği için hep en ön safta mücadele eden Partimiz, bundan sonraki süreçte de bu mücadelesini sürdürecektir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “Önce Ülkem ve Milletim” düsturu, “Benim Aklım Hep Türkiye’dir” sözü, “Herkes Eşittir Türkiye” Ve “Her Şeyden Önce Türkiye” haykırışı bu anlayışın göstergesidir.

Geleceğin parlak günleri inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhur İttifakıyla gerçekleşecektir.

Geleceğin mimarı; kafası karışık, masa arkadaşı karanlık olanlar değil; cumhurun ittifak ruhu, Türk milletinin muhteşem duruşu ve Türkiye’yi karşılıksız sevenler olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini “Yeni Anayasa” ile taçlandırmak ise önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ana hedefi olacaktır.

Kıymetli misafirler,

14 Mayısta TBMM’de salt çoğunluğu sağlamayı başaran Cumhur İttifakı, 28 Mayıs 2023’te de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçerek uyumlu bir yasama ve yürütmeyi tesis etmiştir.

Şimdi sıra merkezden yerele istikrarı bozmadan uyumlu yönetimle umutlu geleceğe yürümektir.

Gayemiz, güçlü yasama, kararlı yürütmeden sonra uyumlu belediyeyi mümkün kılacak sonuçları almaktır.

Zira Türkiye’nin attığı tarihi nitelikli adımların ve milli politikaları esas alan atılımların sürmesi, depremin yaralarının sarılması, yasama ve yürütme ile birlikte mahalli idarelerde de uyumun devam etmesiyle yakından ilişkilidir.

Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına girdiğimiz bir süreçte Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin, 14 ve 28 Mayısta yakalanan siyasi istikrarı destekleyecek bir şekilde sonuçlanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

İnanıyor ve güveniyoruz ki aziz milletimiz, 14 ve 28 Mayısta sandıkta gösterdiği iradeyi yerel seçimlerde de ortaya koyacak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakının yeni bir zaferi ile sonuçlanacaktır.

Türk milleti, zilleti önce 14 Mayıs’ta, sonra 28 Mayıs’ta kabul etmemiştir. İnanıyoruz ki 31 Mart 2024’te de aziz milletimiz, milli güvenliği ve toplumsal huzuru sarsan zillet belediyeciliğine son verecektir.

O sebeple öncelikli hedefimiz, Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki arızi kopukluğun giderilmesidir.

Kaybedecek zamanımız yoktur.

Muhalefetin elinde vatandaşlara hizmet yerine zulme dönüşen şehirlerdeki makûs talihin değişmesi için gecemizi gündüze katacağız.

 “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” temasıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

“Merkezden Yerele, İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru” yol alacağız.

Hedefimiz “Yeni Yüzyıl, Lider Türkiye ve Üretken Belediye”dir.

Amacımız, Türk milletine hizmet için seçimlerde yüksek bir başarıya ulaşmaktır.

Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP’nin elinde olan belediyeleri muhafaza ederken haricindeki tüm belediyelere de talibiz.

İnanıyoruz, çalışıyoruz, kararlıyız ve inşallah başaracağız.

Gayret bizden Tevfik Allah’tandır.

Bu düşüncelerle kongremizin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyor, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Kongrede seçilecek dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.

Ne Mutlu Türküm diyene.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*