MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN: Türkiye olarak insanlığın, adaletin, doğruluğun, Hakk’ın ve hakkaniyetin sesi olmaya devam edeceğiz

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilimiz Prof. Dr. E. Semih YALÇIN: Türkiye olarak insanlığın, adaletin, doğruluğun, Hakk’ın ve hakkaniyetin sesi olmaya devam edeceğiz

İsrail; uluslararası hukuku gözeten, insan haklarına ve temel hürriyetlere riayet eden bir hukuk devleti gibi, bir demokrasi ülkesi gibi davranmıyor. Bilakis terör örgütü gibi hareket ediyor.

Batı tarafından alabildiğine şımartılan İsrail’in pervasızlığı; sadece bölge için değil, dünyanın da güvenliği için büyük bir tehdit oluşturuyor.

İsrail’in Müslümanlara duyduğu kin ve nefretin, öfkenin teşvikçisi konumundaki Batı dünyası da aslında bu ülkeden farklı değil. Batı dünyasının adaleti de, insanlığı da, uluslararası hukuka ve insan haklarına saygısı da tartışılır.

Söz konusu insan hakları olunca mangalda kül bırakmayan Batı dünyası, şimdilerde Müslümanlara karşı her türlü insanlık dışı tavrı sergiliyor.

Kanuni döneminin büyük İslam alimi ve Şeyhülislamı Ebussuud Efendi, bir fetvasında der ki “Kâfire adil diyenin dinden çıkmasından korkulur.” Gerçekten Batı’nın adaleti de vicdanı da insafı da yok.

Merhametten mahrum İsrail yönetimi masumların kadınların çocukların üzerine bomba yağdırıyor. 11 gündür Batı dünyası sadece seyrediyor.

Hem Batılı yönetimler hem de Batı medyası İsrail-Filistin Savaşı sırasında olan bitenlerle ilgili açıkça İsrail yanlısı tutum sergiliyor. Batı’da, İkinci Dünya Savaşı’nda masum Yahudilere reva görülenlerin suçluluğundan kurtulma telaşı var.

Nazizm tarafından soykırıma uğratılan bir kavmin Filistin halkına reva gördüğü zulüm ve soykırım ise inanılır gibi değil.

Akıl dışı… İnsanlık dışı…

İsrail, dünyanın gözü önünde iğrenç eylemlerini sürdürüyor. Kadın ve çocukları, masum insanları öldürerek, hastane bombalayarak insanlık suçu, savaş suçu işliyor.

Kendisini suçlayanları da antisemitizm yaftasıyla susturmaya çalışıyor.

Aynı tavrı Batı da sergiliyor. Antisemitizm suçlamasına başvurmak, siyonizmin günahlarını örtmek için kullanılan bir propaganda yöntemi… Ancak vahşeti ve soykırımı çeşitli gerekçeler üreterek inkâr etmek, İsrail’i kurtarmaz.

Türkiye olarak insanlığın, adaletin, doğruluğun, Hakk’ın ve hakkaniyetin sesi olmaya devam edeceğiz. Adalet; hem mülkün temeli, hem de dünyaya huzur ve sükûnun gelmesinin birinci şartıdır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*