MHP’den ‘seçmen listelerini kontrol edin’ uyarısı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, yerel seçimlere sayılı günler kala seçmenlerden muhtarlıklarda asılı seçmen listelerini kontrol etmelerini istedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı uyarınca, Adana’da da seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. MHP İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, seçim kurullarının 3 Ocakta asılan listeleri adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan verilere göre hazırlandığını söyledi. Her seçmenin muhtarlıklarda askıya çıkan bu listeleri kontrol etmesi gerektiğini aktaran Kanlı, seçmen liste sorgulamasının YSK sitesinden, muhtarlıklardan ve ilçe teşkilatlarından yapılabileceğini kaydetti. Yusuf Kanlı, seçmen kütüklerine itirazların 23 Ocak Perşembe gününe kadar yapılabileceğini belirtti.

Yusuf Kanlı, seçmen kütüğünde yer almayan kişilerin ne yapması gerektiği konusundaysa şu bilgileri verdi: “Seçmen listesinde adı olmayan kişilerin, bulunduğu ilçenin belediyesine su, elektrik, telefon faturası, kira sözleşmesi veya tapu kaydı ile başvurarak ‘Numarataj Belgesi’ alması gerekmektedir. Kişi aldığı bu belge ile İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvuruda bulunup adres kaydını yaptıracak ve sonra İlçe Seçim Kurulu’na giderek seçmen listesine kaydının yapılmasını talep edecek.”

Bu işlemlerde kolaylık sağlamak için ilçe başkanlığı olarak yardım masası oluşturduklarını dile getiren Kanlı, matbu dilekçelerin yer aldığı bu masadan, ayrıca mesai saatleri içinde ilçe seçim kuruluna ulaşımı sağlamak için araç tahsis edildiğini aktardı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*