MHP’Lİ AKÇAY: Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Türk Asrının ve Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcıdır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 üncü kuruluş yıldönümüyle ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Türkiye Cumhuriyeti nice fedakârlıkların, nice mücadelelerin ve nice kahramanlıkların ürünüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız.” dedi. 

21’in Yüzyılın Türk ve Türkiye Yüzyılı olacağını söyleyen Akçay, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü aynı zamanda Türk Asrının ve Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda 21’inci yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı yapacağız” dedi. 

Cumhuriyet’in kilometre taşları Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde döşenmiştir. 

Cumhuriyet’in ilanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun kilometre taşlarının Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde döşendiğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “29 Ekim 1923’te kurulan, istiklal ve istikbal mücadelemizin şanlı neticesi Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100’üncü kuruluş yıldönümünü şanla, şerefle, coşkuyla, heyecanla kutluyoruz ve idrak ediyoruz.Cumhuriyetin kilometre taşları Amasya, Erzurum ve Sivas kongrelerinde döşenmiş “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” şiarıyla, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla vücut bulmuştur, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyetin ilanıyla birlikte bu süreç taçlanmıştır. Cumhuriyet, millî mücadelenin gönüllerde taht kurmuş hâlidir. Türk Milleti, Cumhuriyetin ilanıyla tarihî sözünü söylemiştir.” dedi.

Cumhuriyet, sömürgeci güçlere karşı muazzam bir mücadele ruhunun, millî şuurun, muhteşem bir dirilişin ve dirayetin eseridir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük fedakârlıklar, mücadeleler ve kahramanlıklar neticesinde kurulduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Cumhuriyet, millî bağımsızlık ve millî egemenlik yolunda emperyalizme ve işgalcilere karşı mücadele eden Türk Milletinin irade ve kararlılığının tüm dünyaya ilanıdır. Türkiye Cumhuriyeti nice fedakârlıkların, nice mücadelelerin ve nice kahramanlıkların ürünüdür. Cumhuriyet, sömürgeci güçlere karşı muazzam bir mücadele ruhunun, millî şuurun, muhteşem bir dirilişin ve dirayetin eseridir.” dedi.

Cumhuriyet, Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare biçimidir. 

Cumhuriyet’in Türk Milletinin kadim tarihi ve medeniyetiyle tam olarak uyuştuğunu söyleyen MHP’li Akçay, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” sözleriyle cumhuriyetin milletimizin kadim tarihi ve medeniyetiyle tam olarak uyuştuğunu ifade etmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi cumhuriyetin kazanımlarını, tecrübelerini ve emanetlerini çok güçlü biçimde güncellemiş ve geleceğin yüzyılına taşıyacak stratejik ve siyasi fırsatlar sunmuştur.” dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda 21’inci yüzyılı Türk ve Türkiye yüzyılı yapacağız

Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Cumhuriyetin ilan edildiği gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde teşekkür konuşması yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileri gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mutlu, başarılı ve muzaffer olacaktır.” diyerek yeni hedefimizi göstermiştir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk Onuncu Yıl Nutku’nda “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyetidir. Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız.” diyerek yol haritamızı çizmiştir. Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünde Türkiye çok daha güçlü, çok daha muktedir, çok daha gelişmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Biz 100’üncü yılı idrak eden nesil olarak’ bu yapılanları da asla kâfi görmüyoruz; daha büyük, daha güzel işler yapmak azmindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda Allah’ın izniyle 21’inci yüzyılı Türk ve Türkiye yüzyılı yapacağız.” dedi.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü aynı zamanda Türk Asrının ve Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcıdır.

Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünün aynı zamanda Türk Asrının ve Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcı olduğunu söyleye Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü aynı zamanda Türk asrının ve Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcıdır. Allah’ın izniyle 21’inci yüzyılı Türk ve Türkiye yüzyılı yapacağız.” 

Türkiye Cumhuriyetini ilelebet var olacaktır

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağını söyleyen MHP’li Akçay, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız.Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın aziz kahramanlarını, kurucu kadrolarını, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü kutlu olsun. Yaşasın Türk milleti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*