TÜRK’LE SAVAŞ, PKK İLE BARIŞ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu, 6 ay önce sorduğu soruyu güncelleyerek ve genişleterek tekrarladı:
–Durak’ın görevine iadesi için, Başbuğ’un, Alan’ın, Haberal’ın serbest kalması için AKP’li, PKK’lı yada KCK’lı mı olmaları gerekiyor?

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, “Partimizden seçilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak’ın görevine iade edilmesi için, Sayın İlker Başbuğ’un, Milletvekilimiz Sayın Engin Alan’ın, Sayın Mehmet Haberal’ın serbest kalmaları için illaki AKP’li, PKK’lı yada KCK’lı mı olmaları gerekiyor?” sorusunu gündeme getirdi.
EYLÜL 2012’DE SORMUŞTU
İzgioğlu yaptığı açıklamada “Altı ay önce 30 Eylül 2012’de yaptığım açıklamada, Adana’da 238 bin vatandaşımızın helal oylarıyla MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aytaç Durak’ın 3 yıla yakın zamandır görevine iade edilmemesini eleştirmiş ve ‘Aytaç Durak’ın suçu PKK’lı olmamak mı?’ diye sormuştum. Kamuoyu bu sorunun cevabını biliyordu ama son altı ayda meydana gelen hadiseler, yapılan uygulamalar da göstermiştir ki, Sayın Durak’ın suçu PKK’lı olmamakmış.” dedi.
AKP’Lİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI
“Önceki uygulamalar olduğu gibi son altı ay da, bizim ve kamuoyunun tespitlerini doğrulamış, tescillemiştir” diyen İzgioğlu şöyle devam etti:
“Terör örgütü propagandası yapmak suçunu işleyen PKK yandaşı belediye başkanları, meclis üyeleri bir bir görevine iade ediliyor. Seçme, seçilme hakkını kaybetmiş AKP’liler de görevde tutuluyor. Ağustos ayında görevden alınan, Eylül ayında Danıştay kararıyla makamına geri dönen Siirt Belediye Başkanı buna somut bir örnektir. PKK’nın sivil yapılanması KCK/TM ana davasından tutuklanan Kızıltepe Belediye Başkanı’nın içinde bulunduğumuz Mart ayında İçişleri Bakanlığı’nca tekrar göreve başlatılması en yakın örnektir. 2005 ve 2010 yıllara arasında yapılan ihalelere fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zincirleme görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla açılan davada 1 yıl 10 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılan, seçme ve seçilme hakkını kaybetmiş olmasına rağmen görevde tutulan Elazığ AKP’li Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu buna en canlı örnektir.”

İzgioğlu “Yüzyılın soygunu olarak tarihe geçen bir davanın sanıklarının dışarı çıkartılması, o davayı soruşturan savcılara ise hesap sorulması artık hiç kimseyi şaşırtmamaktadır. Yine, Türkiye’yi böleceklerini ilan eden, bunun için silahlı isyan başlattıklarını açıkça söyleyen ve on binlerce insanının katlinden sorumlu eşkıyaya özgürlük kapılarının aralanması, ama o örgütle mücadele etmiş Türk paşalarını hapislerde çürütmek de aynı tezgahın ürünüdür. Türk’le savaşı, PKK ile barışı esas alan yol haritasını en melun planlarla hazmettirmek için yandaş basın organlarında kampanyalar düzenleyen ama öte taraftan AKP’nin en yetkili ağızlarının, Bursa’daki milli şahlanış için savcıları göreve çağırması da şaşırtıcı olmamıştır. Kaldı ki, tutuklu, hükümlü teröristleri kurtarmak için 4. yargı paketi hazırlayan, dağdakileri de Türkiye’ye davet etmenin ön çalışmasını yapan da aynı zihniyettir.” diye konuştu.
KAMUOYUNUN BEKLEDİĞİ CEVAP
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu “Netice itibarıyla, düşmanlarımızın dahi yapamadığını Türk milletine reva gören AKP’den her şeyi beklemek mümkün hale gelmiştir. Bu vesile ile haklı olarak soruyoruz; Partimizden seçilen ve üç yılı aşkın zamanda görevden uzak tutulan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak’ın görevine iade edilmesi için, ömrünü ülkemize hizmetle geçirmiş Sayın İlker Başbuğ’un, Milletvekilimiz Sayın Engin Alan’ın ve diğer değerli paşaların, Sayın Mehmet Haberal gibi değerli bilim adamlarının serbest kalması için illaki AKP’li, PKK’lı yada KCK’lı mı olmaları gerekiyor? Kamuoyu, bu sorunun asıl muhataplarından açıklama bekliyor.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*