Bize göre o kurşun Türkiye’nin ‘güven’ ortamına ve demokrasisine sıkılmıştır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

BASIN AÇIKLAMASI

Parlamenterler Derneği olarak,
Siyasi Partileri ve vatandaşın özgür iradesinin tam olarak sandığa yansıdığı serbest seçimleri demokratik toplumların vazgeçilmezi olarak kabul ediyoruz. Türkiye yaklaşık 2 ay sonra çok önemli yerel yönetimler seçimlerini gerçekleştirecektir. Bu seçimlerde vatandaşın hür iradesinin hiçbir müdahaleye uğramaksızın tecelli etmesi fevkalade önemlidir.

Bu çerçevede Parlamenter Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerimize ve seçim bürolarına yönelik her türlü saldırı ve şiddet eylemlerini asla kabul etmiyoruz.

Özellikle de, 26. Ocak 2014 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Esenyurt Seçim Bürosu’nun açılışında yapılan menfur saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Saldırı da hayatını kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Teşkilatı Basın Danışmanı Cengiz AKYILDIZ’a Yüce Allah’tan Rahmet, Milliyetçi Hareket Partisi Camiasına ve merhumun ailesine en derin taziyelerimizi sunuyoruz.

Bu menfur saldırının, bir siyasi partiyi ve merhum Cengiz AKYILDIZ’ı hedef almaktan öte ülkemizin yeniden kaos ortamına sürüklenmesini isteyen şer güçlerin verilen tavizler sonucu eşkiyalaştığının da bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Bize göre o kurşun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ‘güven’ ortamına ve demokrasisine sıkılmıştır.
Bu saldırıyı adi bir cinayet olarak görmemekteyiz. Bu menfur saldırının faillerinin ve arkasındaki odakların Yüce Türk Yargısı tarafından en şiddetli bir şekilde cezalandırılmasını talep etmekteyiz.

HÜKÜMET 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilebilmesi için gerekli bütün önlemleri almalıdır. Bu huzur ve güven ortamı sağlanamadığı takdirde çatışma ortamı şiddetlenecek ve herkes suçlunun cezasını kendi vermek isteyecektir.

Bu vesileyle vatandaşlarımızın tahrik ve provokasyonlara gelmemesini, seçimlere gölge düşürebilecek her türlü girişimin HÜKÜMETÇE engellenmesini ve suçluların YÜCE TÜRK YARGISI tarafından kanunların elverdiği ölçüde en ağır cezaya çarptırılmalarını talep ediyor, Aziz Milletimize saygılarımızı sunuyoruz.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*