Hesap soracaklar korkusuyla perişan etme

Cumhur İttifakı Millet Aklı

bahceli-denizlideMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Denizli ziyaretinin ikinci gününde ilçeleri ziyaret etti. Babadağ, Sarayköy ve Buldan’da halka hitap eden Bahçeli’nin konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

YOLSUZLUK: (Başbakan Erdoğan’a hitap ederek)
Yargıyı karmakarışık edeceğin yerde bu milletin evlatları olan, büyük çoğunluğu Anadolu’nun kasabalarından, ilçelerinden yetişmiş, ailesi tarafından zorla okutulmuş, hâkim ve savcı olmuş değerli şahsiyetleri, senden hesap soracaklar korkusuyla perişan etme, onlara haksızlık yapma, onları suçlama. Onlara de ki, ’11 yıllık iktidarın dosyasının alayını size veriyorum, inceleyin. Benim oğlum Bilal’e de geliyorsa, kafasını koparın’.

TAHRİK: (Başbakan Erdoğan’ın yandaş medyayla tahrik ettiğini savunarak)
Yani bir gün bu toplum cinnet getirirse ortalık karma karışık olacak bilmiyor. Kurtulmanın yolu sandığa gitmek olmalı. Kurtulmanın yolu bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir işaret vermektir, ikaz etmektir.

ASAYİŞ:
Bir yanda kadına şiddet, bir yandan aile faciaları, öbür tarafta asayişsizlik, öbür tarafta Türkiye’yi bölünmeye götüren süreç, öbür tarafta gelir dağılımındaki adaletsizlik, açlık yoksulluk, şimdi de ayakkabı kutularında dolarlar dolaşıyor bu ülkede. Bunu sizler hak etmiyorsunuz, bizler hak etmiyoruz.

‘Cinayeti tuzlayıp duruyorsun’

“BUGÜN televizyoncuların dikkatini çekmek istiyorum. Kadına şiddete yönelik hadiselerin yoğunlaştığı bir ortamda kadına şiddeti saatlerce gösterip katil bozuntularını TV’lerde sürekli göstermek doğru değil. Her ailede ufak tefek sıkıntılar, geçimsizlikler olabilir. Bu sıkıntılı ortamı her gün televizyonda gösterirseniz o ailenin içinde ‘Madem böyle oluyor, ben de yapayım’ diyen bir sürü de katil çıkıyor. Haber olarak verin, ama eğitici yönünü de verin. Ailenin nasıl yıkıldığını, nasıl cinnet getirdiğini, bunu aşmak için hangi tedbirleri almak gerektiğini 1 dakika dahi vermiyorsun. Cinayeti sabahtan akşama kadar tuzlayıp duruyorsun.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*