‘Adana’yı kazanın’ Diyerek vefat etti!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

yusuf izzettin kulahliogluCKMP’nin “Adana’da yaşayan son delegesi” 85 yaşındaki Külahlıoğlu vefat ederken MHP’yi işaret etti.

ADANA – Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin (CKMP) genel kurul delegelerinden Adana’da yaşayan 5 delegeden sonuncusu olan Yusuf İzzettin Külahloğlu (85) vefat etti.

SON DELEGE KÜLAHLIOĞLU
Külahlıoğlu, yaşadığı Karaisalı ilçesine bağlı Çakallı köyündeki evinde hayatını kaybetti. Aynı köyde toprağa verilen Külahlıoğlu’nun CKMP’nin Adana’daki 5 delegesinden biri olduğu, vefatıyla CKMP’nin Adana’da yaşayan delegesinin kalmadığı bildirildi.

TÜRKEŞ’İ GENEL BAŞKAN SEÇTİLER
Yusuf İzzettin Külahloğlu’nun dikkat çeken hatıratı var. Edinilen bilgilere göre Külahlıoğlu ve diğer dört Adanalı delege, CKMP’nin 1964 yılında Ankara’da yapılan kongresinde, aynı partide bir yıl sonra ‘Genel Başkan’ seçilen Alparslan Türkeş’le birlikte hareket ettiler. 1965 yılında da Türkeş’i ‘Genel Başkan’ seçtiler.

PANTOLONA FİTİL BAĞLADILAR
Merhumun Yeğeni TÜRKAV Adana Şube Başkanı Mehmet Külahlıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, 5 Adanalı delege Ankara’ya şalvarla gitti, ancak “Ayıp olur” diye ‘kongreye özel’ birer pantolon satın aldılar. Bu sefer de kemer bulamayan Külahlıoğlu ve arkadaşları, bir dükkandan satın aldıkları gaz lambası fitilini pantolonlarına ‘kemer’ yaparak kongre salonuna girdiler.

MERHUMUN VASİYETİ
MHP’nin Karaisalı ilçe teşkilatının “Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi”, “MHP Çakallı Köyü Delegesi” olarak ta görev yapan merhumun 85 yaşına rağmen hafızasının canlı olduğu, ülke gündemini takip ettiği bildirildi. Oğul Cabbar Külahlıoğlu şunları söyledi: “Babam vefat etmeden iki gün önce Annem Necmiye’yi ve biz çocuklarını toplayarak ‘Ülkemiz için Adana’nın geleceği için partimizi, arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmayın. Adana’yı kazanın’ vasiyetinde bulundu” dedi. Külahlıoğlu’nun vefatı MHP camiasında ve Karaisalı’da büyük üzüntüyle karşılandı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*