MHP’li Seyfettin Yılmaz: Siz harama bulaştınız, haramzadelerle beraber oldunuz.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

seyfettin-yilmazMHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz; CHP’nin vermiş olduğu Meclis araştırma önergesinde İzmir Liman İşletmesindeki yolsuzluklar ile Sabah ve ATV’nin satışıyla ilgili havuz oluşturmada olan rüşvet olaylarının araştırılmasıyla ilgili Meclis araştırma önergesi hakkında MHP Grubu adına söz almıştır.

 

Yılmaz konuşmasına; “25 Ocakta ABD’de toplantı yapıldı. ‘Biz Refah Partisini iktidardan indirmekle kalmamalıyız, bölmeliyiz.’ Amerika’nın planı bu. Evlatlarımızı önce raydan çıkardılar, şimdi uçurumdan yuvarlıyorlar. Erdoğan partiyi kendisi kurmadı, ona bu partiyi kurması emredildi. Erdoğan’a bu projede niye rol verildi? Çünkü onda makam, mevki, mansıp, mal ve Cumhurbaşkanlığı zaafı var. AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir. AKP’ye oy verdin, yaptığın iş ne? Sırtına birer hortum bağladı, hortumu AKP’ye teslim ettin, o da rantiyeciye verdi.” Sözleri ile başlamış ve bu sözlerin Sayın Başbakanın ve birçok AKP Miletvekilinin “Hocam” dediği, değer verdiği Necmettin Erbakan tarafından 2007 yılında ifade edildiğini belirtmiş ve “2007 yılında ifade ettiği bu lafların altı yıl sonra gerçek olduğunu, onun tedrisatından geçmiş, onun fikirleriyle bugünlere gelmiş birçok milletvekili eğer görmekten imtina ediyorsa Cenab-ı Allah’ın katında hakikaten sorumluluk içerisine gireceklerdir. Siz niye hırsızlıkları, yolsuzlukları, usulsüzlükleri sonuna kadar savunacaksınız? Eğer sizin boğazınızdan bir şey geçmediyse bugün, yolsuzluğa bulaşan, hırsızlığa bulaşanları cansiperane savunmak için Türkiye Büyük Millet Meclisinde niye kendinizi zorlayacaksınız?”  sözleri ile konuşmasını sürdürmüştür.

 

Seyfettin Yılmaz, araştırma önergesinde iddia edilen hususun İzmir’deki olay olduğunu, olayın içerisinde Bakanın bacanağının olduğunu belirterek; “Savcı gidiyor onları alıyor ama Bakanın bacanağı bir türlü ifadeye gitmiyor. Binali Yıldırım’a soruyorlar: “Nerede sizin bacanağınız? Niye gelmiyor?” dediğinde “Birkaç gün sonra gelir.” diyor. Ve değerli arkadaşlar, orada birtakım savcılarda ve bu operasyonu yapanlarda değişiklik olduktan sonra geliyor akşam yedide, bir mahkeme başkanının olduğu yere geliyor ve ne yapılıyor? Serbest bırakılıyor.” Açıklamasını yapmış ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinde veya bir hukuk devletinde savcının verdiği talimatı bir kolluk kuvvetinin, kolluk kuvveti görevini yapan polisin yerine getirememesi gibi bir şey olabilir mi?” sorusunu sorarak konuşmasını sürdürmüştür.

 

Yılmaz konuşmasına; “Ben size soruyorum: Bugün harama bulaşmayan, boğazından haram lokma geçmeyen kime Türk savcısı kumpas kurabilir, kime Türk polisi kumpas kurabilir? Bugün Başbakana kumpas kuracak bir savcı olabilir mi değerli arkadaşlar? Bir polis Başbakana kumpas kurabilir mi?“ sorularıyla devam ederek, bunun mümkün olmadığını ifade etmiştir.

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz konuşmasına; “Millete gittiniz ve iktidar oldunuz ama bugün, içinden çıktığınız millete yabancılaştınız çünkü siz harama bulaştınız, haramzadelerle beraber oldunuz, o fakiri fukarayı, garip gurebayı, Anadolu’nun yiğit insanını unuttunuz. Siz harama bulaştınız ama şunu unutmayın, bu şekilde giderseniz, harama bulaşarak giderseniz 28 Şubat sürecini yaşayanlar da bütün güçleri eline almışlardı “Bin yıl sürecek.” diyorlardı. Sizin de akıbetiniz onlardan farklı olmayacak, onlar gibi olacaksınız, unutmayın.“ açıklamasında bulunmuş ve iktidarın artık milletten korktuğunu ifade ederek konuşmasını tamamlamıştır.

 

Seyfettin YILMAZ – ATV ve SABAH’a toplanan paralar ve Liman Yolsuzluğu hk. Grup adına konuşması – 12.2.2014

http://youtu.be/0fchhsMeyeQ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*