Adan: Başbakan’ın dilinin ayarı yok, suçlarını bastırmak için bağırıyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

adanMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, yerel seçimler öncesi hükümetin çıkardığı kanunları ve Başbakan’ın meydanlarda kullandığı dili eleştirdi. Adan, “Sayın Başbakan’ın dilinin ayarı da yoktur. Tamamen suçlarını bastırmak için bağırmaktadır. Bu dil, ayrıştırıcı bir dildir. Bu dil, hakaret eden bir dildir. Bu dil, asgari nezaketten yoksun bir dildir.” dedi.

MHP Yardımcısı Celal Adan, yazılı bir açıklama yaparak, hükümete ve Başbakan’a yüklendi. Adan, “30 Mart Yerel seçimleri öncesinde gerek TBMM’de sadece AKP oylarıyla çıkarılan kanunlar, gerekse Sayın Başbakan’ın seçim meydanlarındaki tavrı; Türk siyaseti, demokrasimiz ve toplumsal barışımız adına endişe verici bir boyuta ulaşmıştır. AKP, sadece kendini ve iktidarına yakın çevreleri koruma telaşıyla akla mantığa sığmayan kanunları çıkarmaya devam etmektedir. HSYK düzenlemesi, sözde demokratikleşme paketi, MİT Kanunu ve Milli Eğitim Kanunu gibi düzenlemeler; milletin ve devletin değil AKP’nin otoriterleşmesine hizmet edecektir.” diye konuştu.

İktidarın baskısı ve tehdit edici gölgesi altında yerel seçimlere gidildiğini belirten Adan, “Ne yazık ki toplumuzun daha da ayrışması ve bölünmesi sonucunu doğuracaktır. Sayın Başbakan’ın seçim startını verdiği meydan mitinglerinde kullandığı dil ve üslup; hiçbir biçimde onaylanacak, tasvip edilecek bir dil değildir. Sayın Başbakan, geçmişte olduğu gibi bugün de milleti germektedir. Gerginlikler üzerine bir siyaset inşa etmektedir. Toplumu gererek, kutuplara ayırarak ve bölerek yapılan bu siyaseti kabul etmiyoruz. Sayın Başbakan’ın dilinin ayarı da yoktur. Tamamen suçlarını bastırmak için bağırmaktadır. Bu dil; ayrıştırıcı bir dildir. Bu dil; hakaret eden bir dildir. Bu dil; asgari nezaketten yoksun bir dildir.” ifadelerini kullandı.

Adan konuşmasına şöyle devam etti: “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkında mitinglerde sarf ettiği cümleleri şuursuz bir zihniyetin hezeyanları olarak görüyoruz. Böyle bir anlayışın ve kavrayışın, bizim kültürümüzde de, yüce dinimiz İslam’da da ve vicdanlarımızda da yeri yoktur. Aile olmak demek sadece çocuk sahibi olmak demek değildir. Sayın Bahçeli koskoca MHP ailesinin reisidir. Bizim ailemizin ayakkabı kutularında sadece ayakkabıları vardır. Ve bizim zihniyetimizde kendi evlatlarımıza değil, milletimizin bütün evlatlarına nasıl bir miras bıraktığımız çok daha önemlidir. Biz, ‘Allah herkese hayırlı evlatlar’ versin deriz. Sayın Başbakan’a ‘bu ülkeyi kuranların ve yıllarca bu ülkeye Başbakanlık yapmış olanların kronolojilerini ve aile hayatlarını’ da okumasını ayrıca tavsiye ederiz.”

Başbakan’ın seçin meydanlarında bağırdığını söyleyen Adan, “Sayın Başbakan seçim meydanlarında bağırarak, sesini yükselterek ve rakiplerine hakaret ederek hiçbir yere varamaz. Gürültü çıkararak suçlarını bastıramaz. Milletimiz artık Sayın Başbakan’ın bu üslubundan bıkmıştır, usanmıştır. Gerekli dersi de 30 Mart günü sandıklarda muhakkak verecektir.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*