MİT milli kuruluş olmaktan çıkmış AKP’nin yan kuruluşu olmuştur

Cumhur İttifakı Millet Aklı

sakarya-kMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilgili Meclis’e gönderilen kanun teklifiyle ilgili; “Bu tehlikedir. Ateşle oynamaktır. Bundan böyle öyle karanlık olaylar olursa bu yetkiyi almış olan Milli İstihbarat Teşkilatı bir milli kuruluş olmaktan çıkmış AKP’nin yan kuruluşu olarak her türlü şüpheyi taşır hale gelir.” dedi.

Ferizli ve Söğütlü ilçelerindeki programının ardından Adapazarı ilçesine gelen MHP Lideri Bahçeli, Yeni Cami Kavşağı’nda vatandaşlara hitap etti. MİT ile ilgili Meclis’e gönderilen kanun teklifiyle ilgili konuşan Bahçeli, milletvekillerinin Başbakan istedi diye Meclis’e yasa teklifi sunduğunu ifade ederek “Neyi sunuyorlar; interneti, neyi sunuyorlar hakimleri, neyi sunuyorlar savcıları, neyi sunuyorlar polis teşkilatının yapılanması, şimdide kalkmışlar MİT’i şekillendirmeye çalışıyorlar. MİT’i kendilerine hizmet edebilecek, arka bahçesi haline getirebilecek, istediği operasyonları kendi adına yapabilecek bir hale getiriyorlar.” diye konuştu.

“Bu tehlikeli ve ateşle oynanıyor” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Bundan böyle öyle karanlık olaylar olursa bu yetkiyi almış olan Milli İstihbarat Teşkilatı bir milli kuruluş olmaktan çıkmış AKP’nin yan kuruluşu olarak her türlü şüpheyi taşır hale gelir. Bu nasıl bir devlettir. Suikastler başlarsa iç ve dış operasyonlar olursa bazı illegal örgütlerle işbirliğine girilirse el kaide örgütüyle, PKK ile bir başkalarıyla MİT kucak kucağa çalışırsa bu devletin hali ne olur? Bunu niçin düşünmüyorsun. Kendini temizlemek kurtarmak için değiştirmediğin kurum, zedelemediğin milli değerler kalmadı. Şimdi ne yapmak istiyorsun? Onun için Recep Tayyip Erdoğan senin siyasi ömrün artık tükeniyor. Senin yolun artık ülke yönetmekten değil Yüce Divan’a gitmekle başlayacak. Bu yeni yol sana hayırlı olsun.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*