Bahçeli: Başbakan, 17 Aralık sonrası artık Rabia selamı yapamıyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

bahceli-istanbulda-k1Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ataşehir’de partililerle bir araya geldi. Başbakan’ın 17 Aralık sonrası mitinglerde artık Rabia selamı yapmadığını söyleyen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan Mısır’dan gördüğü Rabia işaretini yapmaya başladı. Demek ki bu işaret kendinin ne durumda olduğunu göstermek için ortaya çıkarıyor. Yani 4 bakan dikkat edin artık mitinglerde bunu yapamıyor. Çünkü bu 4 kişi başka bir şey oldu. Bu 4 kişi çocuklarıyla beraber yolsuzluk ve rüşvetin önemli şahsiyetleri haline geldi.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde Sivil Toplum Kuruluşları ile kahvaltıda bir araya geldi. Bahçeli, gelişi sırasında partililer tarafında alkışlarla karşılandı. 17 Aralık sürecinin iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “17 Aralık siyasi hayatında önemli bir dönemin başlangıcı ve dönüm noktasıdır. 17 Aralık’ın altında üstünde neler var görmek lazım. Bazı ilişkilerin oluşmasında bu olaylardan tecrübe kazanılmalı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 210 yılında Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulup atamalarının çoğunluğunun kendileri tarafından yapıldığı savcı ve hakimlerin müdahalesidir. Aynen Silivri’de olduğu gibi Balyoz ’da olduğu gibi.” diye konuştu.

bahceli-istanbulda-k217 Aralık müdahale sonrası çeşitli isimlerin ortaya çıktığını aktaran Bahçeli, şunları kaydetti: “4 tane bakan ve çocuğu meselesi var. Recep Tayyip Erdoğan Mısır’dan gördüğü Rabia işaretini yapmaya başladı. Demek ki bu işaret kendinin ne durumda olduğunu göstermek için ortaya çıkarıyor. Yani 4 bakan dikkat edin artık mitinglerde bunu yapamıyor. Çünkü bu 4 kişi başka bir şey oldu. Bu 4 kişi çocuklarıyla beraber yolsuzluk ve rüşvetin önemli şahsiyetleri haline geldi.”

‘PATRONLARIN PATRONU RECEP TAYYİP ERDOĞAN’

Güç alanını genişletmenin birinci hamlesinin basın ve medyalar olduğunu söyleyen Bahçeli, “Medyaya da el atılmıştır. Bunların iktidarından fayda umanlar veya varlıklarını marjinal faydasını yükseltmek isteyenler. Bu iktidar güçlüdür. Bu iktidar karizmatik bir lidere sahip dediler. Bu iktidarın etrafında birinci sermaye halkası Recep Tayyip Erdoğan’a bırakılıp ikinci üçüncü halkaları da Türkiye’de cumhuriyetin ilanından itibaren sermaye birikimine sahip olan insanlar tarafından oluşturuldu. Medya gece gündüz recep Tayyip Erdoğan’ı anlatıyor. Bu önemli bir kuvvet daha da medya üzerindeki etkinliğini sağlamak istedi. Yeni yeni medyaları kurdurdu veya satın aldı. Bazılarına çok büyük zaafa uğrattı. Devletin bir kurumuyla oralara çengel attı. Şimdi Türkiye’de medyaların patronu var ama patronların patronu Recep Tayyip Erdoğan.” ifadelerini kullandı.

‘TORBA YASALARLA TÜRKİYE’Yİ TORBACILAR YÖNETİYOR’

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adliyenin önünde bildiri dağıtan adam kayboldu. Gözden uzaklaştırılmış oldu. Buda sorgunun hakimiyeti anlamına gelen bir sevinç yarattı. Çünkü burada oğlu Bilal Erdoğan vardı. Yasin El Kadı ile Usame Kutup ’la bir derinlikleri var. Birde güzel vakıf kurmuşlar. O vakıfta yolsuzluğun süzüldüğü bir yapı olmuş. Süzen kim Bilal Erdoğan Başbakan korku ve paniğe kapılmayacakta ne yapacak. O yüzdenden savcılar kıyımı başlıyor. 69 gün oldu 17 Aralık’tan bugüne 8 bin polis memuru darma dağın edildi. Bazı yasa değişikliklerine gidildi. Adalet ve kalkınma Partisi’nin grup yöneticiler danışma kurulunu toplayalım bir torba yasamız var. Bu torba yasayı çıkaralım içinde işçinin sorunları var, sosyal güvenlik ile ilgili konular var. Peki, içerisindeki tuzaklar ne, o tuzaklara gece 11’den sonra sıra geliyor. Şimdi torba yasalarla Türkiye’yi torbacılar yönetiyor.”

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Reza Zarrab’la ilgili Bahçeli, “İran’dan bir uşak gelmiş 29 yaşında 4 bakanı avucunun içine almış rüşvetle kukla oynatır gibi oynatıyor. Öbür taraftan banka müdürü gitmiş 4 buçuk milyon doları hayır için muhafaza ediyor. Diğer taraftan medya gücünü eline almak için havuz oluşturmuşlar.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*