MHP MYK Üyesi Tankut’tan Erdoğan’a tepki

Cumhur İttifakı Millet Aklı

tankut 6MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut, Başbakan Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sarf ettiği sözlerine, çok çarpıcı tahlil ve örneklerle tepki gösterdi.

–Hz. Muhammed 25 yaşına kadar bekardı. Rabia-i Adeviyye, Bayazid-i Bistamî, Bişr-i Hafî, zamanımızın tanınmış bilginlerinden İbnülemin Mahmut Kemal İnal, Ali Emiri Efendi, Said Nursi ve bazı yakın talebeleri evlenmemişlerdi. AKP’de biri Bakan 9 bekar var.

–Düzgün bir aile yapısında baba, katil oğlunu kurtarmak için düzmece evrak işine girmez. Örnek, dürüst baba, hırsız evlat için kurtuluş savaşı başlatmaz.

–Bahçeli, alçak saldırıda verdiğimiz şehide rağmen sokaktan uzak durması için gençliği uyarırken, Erdoğan ise “Yüzde 50’yi evlerde zor tutuyoruz” diyerek halkı tahrik ediyor.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Başbakan Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sarf ettiği ve kamuoyunda tepki çeken “Aile ve çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz” şeklinde sözlerine tepki gösterdi.

HZ. MUHAMMED 25 YAŞINDA EVLENDİ
Tankut, yaptığı açıklamada “Başbakan bu sözleri ile, evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayanların aile kavramının ve çocuk sevgisinin ne olduğunu bilemeyeceklerini iddia ediyor. İmam Hatip kökenli, güya dini hassasiyeti (!) olan ama bize göre bu alanı en çirkin şekilde istismar eden Erdoğan’a hatırlatmak isterim. İki cihan Serveri, güzel ahlakın zirvesinde olan Efendimiz (sav), 25 yaşına kadar hiç evlenmemiştir. Bu durum, alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Allah’ın Elçisinin 25 yaşına kadar aile ve çocuk sevgisinden haşa, yoksun olduğu anlamına gelebilir mi? Yine Hz. İsa ve Hz. Yahya hiç evlenmemiştir. Yine Sahabilerin arasında “Suffe Ashabı” olarak bilinen, hayatını ilme, İslamî hizmete vermiş ve hiç evlenmemiş sahabiler vardır. Peygamberimiz (sav) bunların evlenmeleri için herhangi bir ısrarda bulunmamıştır” dedi.

EVLENMEYEN NİCE ALİM VAR
Tankut, Erdoğan’ın sapık iddiasını çürüten çarpıcı örneklere şöyle devam etti:
“Daha sonraki dönemlerde İslam dünyasında, Batı’da bekâr olarak yaşamış o kadar meşhur insan vardır ki; bunlar insanlığa, ilme, İslam’a hizmetleriyle tanınmışlar, kimse de bunları yadırgamamıştır. Meselâ Allah dostlarından Rabia-i Adeviyye, Bayazid-i Bistamî, Bişr-i Hafî, zamanımızın tanınmış bilginlerinden İbnülemin Mahmut Kemal İnal, Ali Emiri Efendi, Said Nursi ve bazı yakın talebeleri evlenmemişler, hayatlarını bekâr olarak geçirmişlerdir. Dini ve manevi söylemlerde mangalda kül bırakmayan, her zaman ve zeminde fırsat buldukça siyasi rakiplerini ve kendisini eleştirenleri inanç sömürüsü ile aşağılayan Sayın Başbakan, şimdi bazı örneklerini verdiğimiz bekar hayat yaşamış mübarek şahsiyetlere de en ağır şekilde hakaret etmiş değil midir?” diye sordu.

ÖMER ÇELİK VE DİĞER BEKAR AKP’LİLER
Tankut, Tayyip Erdoğan’a AKP’li isimleri de hatırlattı ve “Ayrıca bu gerçeklerin dışında şu tespitleri yapmak, Sayın Başbakana oy veren vatandaşlarımızın bir kez daha düşünmesi açısından sanırım çok yerinde olacaktır. AKP’nin aday tanıtım albümünde kısa özgeçmişini paylaşan adaylardan 9’u bekar olduğunu ifade etti. Söz konusu isimler şöyle: Ömer Çelik-Adana, Semiha Övüş-Aydın, Alev Dedegil-İstanbul, Ahmet Kutalmış Türkeş- İstanbul, İsmail Safi-İstanbul, Mehmet Muş-İstanbul, Muhammet Bilal Macit-İstanbul, Ayşenur Bahçekapılı-İstanbul, Ömer Selvi-Niğde. Şimdi yukarıdaki isimlerden Başbakanın çok yakını ve partisinin ideologlarından olarak görülen, halen Kültür ve Turizm Bakanı olan Ömer Çelik ve bazı milletvekilleri evlenmemişler. Bu durumda, Sayın Başbakana göre aile ve çocuk nedir bilmeyen bizzat kendi Bakan ve Milletvekilleri mi, olmuş oluyor?” diye konuştu.

BABA, DÜZMECE EVRAK İŞİNE GİRMEZ
MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut “Diğer taraftan, düzgün bir aile yapısında baba, katil oğlunu kurtarmak için düzmece evrak işine girmez. Dürüst baba, hırsız evlat için kurtuluş savaşı başlatmaz. Bir de on cümlesinden dokuzu yalan olan bir baba da, ahlaklı bir aileden bahsedemez. Onun için, olmayan bir aile, ahlaksız, hırsız bir aileden daha iyidir. Aile demek; ‘al oğlum, ye kızım, sen de ye hanım’ mantığıyla kurulmuş bir müessese demek değildir. Aile demek; oğlunu zengin edebilmek için devletin bütün kurallarını, kanunlarını hiçe saymak, gelenek ve hassasiyetlerini tarumar etmek değildir.” İfadesini kullandı.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN FARKI!
Tankut “Şu mukayese çok önemlidir ki, Sayın Devlet Bahçeli, daha geçtiğimiz günlerde alçak bir saldırıda partimizin basın danışmanlarından Cengiz Akyıldız’ı şehit verdiğimiz çok ağır tahriklere rağmen gençliği şiddetten, sokaktan uzak tutmanın çabasını verirken, Bahçeli’nin yıllardan beri bu hassasiyetini bütün millet bilir ve takdir ederken, hükümeti eleştiren herkesi ötekileştiren, ayrıştıran, ‘Yüzde 50’yi evlerde zor tutuyoruz’ diyerek halkı tahrik eden Sayın Başbakan’ın bu çirkin sözleri de siyasi saltanat uğruna aile, siyaset ve devlet kurumunun içini boşaltmaya yönelik ibretlik bir söylem olarak siyasi tarihimizde yerini alacaktır. Bu vesile ile, Başbakan Erdoğan’ın aşağılık iftiralarını nefretle, şiddetle kınıyor, kendisini önce Yüce Allah’a sonra Aziz Türk Milletine havale ediyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*