Hafta sonu 6 ses kaydı internete yüklendi

Cumhur İttifakı Millet Aklı

sesVİDEO paylaşım sitelerinde yayınlanan ve her biri yüzbinlerce kişi tarafından dinlenen tapelere, hafta sonu 6 tane daha eklendi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hemen her gün bir yenisi internete yüklenen ve sosyal paylaşım sitelerinden hızla yayılan ses kayıtları bu hafta sonu adeta patlama yaptı. Hafta sonu farklı kişiler arasında geçtiği iddia edilen altı tane ses kaydı internete yüklendi.

FENERBAHÇE KONUŞMASI

Tapelerden en ilginci Pazar günü geç saatlerde internete yüklendi. Ses kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyle oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişi arasında geçen, Fenerbahçe’nin başkanlık seçimleriyle ilgili konuşmalar duyuluyor… 14 dakika 40 saniyelik kayıtta, Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin Mehmet Ali Aydınlar’ı desteklediği ve Aziz Yıldırım’ın listesindekilere baskı yaptığı anlaşılıyor.

1 MİLYONLUK KONUŞMA

Ses kayıtlarının diğerinde ise, iddiaya göre daha önce “Alo Fatih” konuşmalarında adı geçen Fatih Saraç, Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyle görüşüyor. 1 dakika 18 saniyelik videoda, Fatih Saraç olduğu iddia edilen kişi Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiden hesap numarasını istiyor ve iş adamı Ali Kibar’ın vakfa bağış yapmak istediğini belirtiyor. Tapedeki ikinci konuşmada, Ali Kibar’ın vakfa 1 milyon yatırdığı ifade ediliyor.

ÖZEL HATTAN KONUŞMA

Youtube’a düşen bir diğer görüşme, iddialara göre, Reza Zarrab ile evindeki ayakkabı kutularından para çıkan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan arasında geçiyor. 4 dakika 8 saniyelik videodan, Zarrab olduğu iddia edilen kişinin Aslan olduğu iddia edilen kişiye özel bir telefon hattı gönderdiği anlaşılıyor. Süleyman Aslan olduğu iddia edilen kişinin, “Diğer yurtdışı olan firmalara ekstra yük bindiriyorum. Ödemiyorum paralarını haberiniz olsun” demesi dikkat çekiyor.

ÇANTALI VİDEO

Bir diğer kayıt ise Reza Zarrab olduğu iddia edilen kişiyle TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç olduğu iddia edilen kişi arasında geçiyor. 2 dakika 8 saniyelik videoda, Reza Zarrab olduğu iddia edilen kişi, eski bakan Zafer Çağlayan’dan aldığı telefon numarasıyla Salih Koç olduğu iddia edilen kişiyi arıyor, kendisini tanıyamayınca da “Bilal Bey’in haberi” var diyor. Videonun devamında, Reza Zarrab’ın adamı olduğu iddia edilen Ahmet Murat Öziş’in TÜRGEV’e büyük çantayla girip, üzerinde TÜRGEV yazan küçük bir kağıt çantayla çıktığını gösteren iki kare fotoğraf da var.

ADAYLIK TAKTİKLERİ

Bir diğer telefon görüşmesi ise AKP Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu olduğu iddia edilen kişiyle Türgev Genel Müdürü Salih Koç olduğu iddia edilen kişi arasında geçiyor. 5 dakika 26 saniyelik videoda, Salih Koç olduğu iddia edilen kişi Eyüp Eroğlu olduğu iddia edilen kişiye nasıl aday olunacağı ile ilgili taktikler veriyor, TÜRGEV’e arsa bağışı yapması gerektiğini örneklerle anlatıyor. İddialara göre, şimdi Tokat Belediye Başkan adayı olan Eyüp Eroğlu olduğu iddia edilen kişi o sırada aday adayı bile değil.

KÜFÜRLÜ BİR ANI

Son kayıt ise KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım olduğu iddia edilen kişi ile Mevlüt Vural olduğu iddia edilen kişi arasında geçiyor. İsmet Yıldırım olduğu iddia edilen kişi, sözde Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın yaşadığı küfürlü bir anıyı anlatıyor.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*