MHP’nin yükselişi AKP’yi korkutmuştur

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Emin Haluk Ayhan: “MHP’nin yükselişi AKP’yi korkutmuştur. AKP iktidarının ayarı bozulmuştur”…”Milliyetçiliği ayaklar altına almaya çalışan başbakandır. Sonra da hazineyi doldurmak olarak yorumlamaya başlamıştır. Akşam söyledikleri sabah söylediklerini tutmuyor. Onlara göre milliyetçilik ceplerini doldurmaktır.”

18 Nisan 2013 Perşembe
Tweet

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye’yi yönetemeyen AKP iktidarı artan siyasi, sosyal, ekonomik problemleri Türk milletinin üstüne yüklemeye devam etmektedir” ifadelerine yer veren Ayhan, iktidarın “korktuğu her şeyi” tasarı olarak TBMM’den geçirmeye çalıştığı görüşünü savundu. Anayasaya, kalkınma planlarına, yıllık programlara ve hükümet programlarına aykırı tasarı ve tekliflerin yasalaştığını kaydeden Ayhan, “bazen tasarıdaki madde sayısına sadece iktidar mensuplarınca verilen tasarıdaki madde sayısının iki katı kadar önerge ile değişiklik yapılabilmektedir. 250 maddelik torba tasarılar, tasarı yapım sürecinde TBMM’yi de zor durumda bırakmaktadır” şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu kararı ile yapılabilecek uygulamaların Bakanların ve hükümetin tasarıya koydurma gayretlerinin, iktidar mensuplarının kendi geleceklerinden endişe duyduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Ayhan, tasarıların çoğu zaman komisyon aşamasında dahi “dokunulmaz metinler” gibi süratle geçirilmeye çalışıldığını belirterek torba kanun uygulamasının her bakımdan başlı başına problem kaynağı olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “çözüm sürecinde sadece sistemin değil, aynı zamanda Türk siyasi alanının ve siyaset algısının da yeniden yapılandırılacağı iktidar yanlılarınca ifade edilmeye başlamıştır” dedi. “Öcalan’ın sağlam stratejisi ve Erdoğan’ın en iyi planının birleştirilip ortaya sağlıklı bir yönetim modeli çıkarılacağı zırvalanmaya başlamıştır” ifadelerine yer veren Ayhan, “çözüm süreci” adı verilen süreçle bölücülüğün rahatladığını ve iktidar tarafından meşrulaştırılarak millete hazmettirilmeye çalışıldığını belirtti. Ayhan şunları kaydetti:

“Milliyetçiliği ayaklar altına almaya çalışan başbakandır. Sonra da hazineyi doldurmak olarak yorumlamaya başlamıştır. Akşam söyledikleri sabah söylediklerini tutmuyor. Onlara göre milliyetçilik ceplerini doldurmaktır. Çözüm sürecinde milliyetçiliğin dönüştüğünü, muhafazakâr alanın yeniden yapılandığını söyleyen yandaşlar vardır. AKP’nin bu çözüm ortakları bile AKP’nin içine düştüğü girdabı anlatırken Kürt sorununda çözümü ortaya koyan iradenin böyle bir dönüşüm olayına bilerek mi bilmeyerek mi girdiğini tespit edemediklerini ifade etmektedirler.”

“MHP’nin yükselişi AKP’yi korkutmuştur. AKP iktidarının ayarı bozulmuştur” ifadelerine yer veren Ayhan, iktidar partisinin adı geçen süreçte başkalarının görüşlerine tahammül edemediğini söyledi. Akil insanlar heyetinin de gücünü sivillikten değil, iktidar partisinden aldığını belirten Ayhan, “vatandaşlarımız AKP’nin millet adına PKK’ya ne bedel ödediğinin kendisine anlatılmasını istiyor” dedi.

MHP’li Ayhan, “Başbakan tahkikat komisyonları ile MHP’yi korkutacağını sanıyor. Aynı zamanda taltif komisyonları ile PKK’ya ne bedel ödediğinin kendisine anlatılmasını istiyor” şeklinde konuştu.

Ekonomiden sorumlu Bakanların birbirlerinden farklı söylemlerde bulunduğunu öne süren Ayhan, “yetkililer dışarıdaki gelecek 130 milyar doların 50 milyarının Amerikan hazine kâğıtlarında olduğunu biliyor. Bunu AKP zamanında nasıl çıktı onu da millete anlatsın. Kimlerin olduğunu da söylesin” diye konuştu.

Hükümetin işsizliğe çözüm bulamadığı görüşünü savunan Ayhan, Merkez Bankası’nın talimatla hareket ettiğini ve bunu Bakanların söylediğini belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan şunları kaydetti;

“Türkiye’de vergi yüksek değil diyor Maliye Bakanı. Dolaylı vergiler kimin üzerinde Allah aşkına? Dolaylı vergiler garibanın üzerinde, gelir gruplarına göre dolaylı vergiler düşük gelirlilerin üzerinde. AKP döneminde oluşmuş yeni yetme zenginlere göre vergi yüksek değil elbette. Cari açığı daha fazla azaltmıyorlar. Karizma çizilecek. AKP’nin Türkiye’yi borç kolik yaptığını herkes konuşuyor. Hane halkını fakirleştiren, borçlandıran bir AKP makroekonomide istikrar bırakmadı. Bütçe ithalattan alınan vergilerle beslenir oldu. Sanayide ithal bağımlılığı doruğa ulaşmış vaziyette.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*