MHP’den anlamlı tepki!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

adana-m0MHP İl Başkanı, MYK Üyeleri, MDK Başkanı, Milletvekilleri ortak açıklama yaparak “AKP’nin ilçe başkanı gibi” davranan mülki amirlere, bürokratlara “AKP’nin şovmeni olarak kalmak isteyenlere, devlet görevinden istifa edip AKP’ye üye olarak siyaset yapmalarının daha ilkeli, daha onurlu bir davranış olacağını hatırlatmak isteriz.” mesajı verdiler.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK Üyeleri Yılmaz Tankut, Metanet Çulhaoğlu, MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Fatin Özdemir, MHP Adana Milletvekilleri Ali Halaman, Muherrem Varlı, Seyfettin Yılmaz yaptıkları ortak açıklamada, “Devletin kaymakamı, devletin milli eğitim müdürü siyasi iktidarın ilçe başkanı olmamalı” mesajı verdiler.

MHP’NİN ADAYINA DA GÖRSEL İLANLARINA DA SALDIRI VAR
Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Seçimlerde halkın demokratik tercihinin sandığa en sağlıklı şekilde yansıması için en fazla dikkat etmesi gerekenler öncelikle mülki amirlerdir, devletin bürokratlardır. Ancak son 12 yıldır alışkanlık haline gelen ve devletin kurumlarını siyasi iktidarın birer şubesi gibi gösteren bazı gelişmeler halkımızın dikkatinden kaçmamaktadır. Son günlerde özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarına ve seçim görsellerine yönelik saldırılar dikkat çekmektedir. Bir Bakanın geçeceği yoldaki afişlerimizin gece operasyonlarıyla yırtılması, gece devriyeleri çıkartarak şehir içlerinde kullanılan görsel ilanların tahrip edilmesi ve bunun devlet imkanlarıyla yapılması demokratik tahammülsüzlüğün son örnekleri olmuştur.”

KAYMAKAM MI İLÇE BAŞKANI MI?
Açıklama şöyle devam etti:
“Diğer taraftan Ceyhan Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye yönelik son saldırılar, mülki amirlerin , eğitimcilerin yüz karası olabilecek çirkinliktedir. Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan kalesini 12 yıldır düşüremeyen ve umduğunu bulamayan AKP’nin ilçe başkanı olmaya soyunmuştur. Göreve başladığı günden bu yana sürekli olarak Sayın Sözlü’ye yönelik tehdit, hakaret, tahkir, tahrik ve taciz edici tutumlarla, yerel hizmetlere yönelik çıkardığı zorluklarla anılan Kaymakam Karakuş, bu haliyle kraldan çok kralcı rolünü oynayan ve yine AKP’nin militanı rolüyle, AKP’nin ilçe başkanlarına bile parmak ısıttırmıştır. Karakuş, Ceyhanspor Kulübü’nün gecesinde de yine üstlendiği rolü oynamış, tahrik ve hakaret dilini bir silah gibi kullanmıştır. Güya mesleği ‘milli eğitim’ olan ilçe milli eğitim müdürünün de Kaymakamla bir olup tahrik ve taciz de yarışması dikkatlerden kaçmamıştır. Bölgemizin güzide spor kulüplerinden Ceyhanspor’un dayanışma gecesini zehir eden kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü, hırsızlıkların ve kirli rüşvetlerin hesabını veremeyen siyasi iktidarın sözcüsü olmaktan yüzü bile kızarmadan bu geceyi AKP’nin siyasi şovuna dönüştürmeyi denemişlerdir.”

BAKİ OLAN ANCAK DEVLETTİR
Ortak açıklama şu ifadelerle biti:
“Demokratik hukuk devletinde özellikle mülki amirler bulundukları makama gölge düşürmemelidirler. Devletin baki olduğunu fark edemeyen mülki amirler, eğitimciler; en ihtişamlı en şaşaalı saltanatların bile gelip geçici olduğunu asla unutmamalıdır. Bu vesileyle ifade etmek isteriz ki; seçimlere günler kala Adana’mızda ve ilçelerimizde huzurun ve güvenliğin sağlanmasında, demokratik tercih hakkının şaibesiz olarak sandığa yansıtılmasında birinci derecede sorumlu olanları sorumluluklarını hatırlamaya, siyasi iktidarın militanı, ilçe başkanı olmaya özenenleri ise bu ayıptan bir an önce kurtularak ‘Devletin kaymakamı, devleti milli eğitim müdürü’ olarak kalmaya çağırıyoruz. Ortaya çıkan bunca kirli ilişkilerine rağmen AKP’nin şovmeni olarak kalmak isteyenlere ise, devlet görevinden istifa edip AKP’ye üye olarak siyaset yapmalarının daha ilkeli, daha onurlu bir davranış olacağını hatırlatmak isteriz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*