Bahçeli’den Erdoğan’a: Şu yolsuzluğun dibine in de ondan sonra ne olacağını gör

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Devlet Bahceli, Unye'de halka hitap ettiMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ın ‘hepinizin inine gireceğiz hesabını soracağım’ dediğini belirterek,” Bırak sen onu önce şu yolsuzluğun dibine bir inde ondan sonra ne olacağını göreceksin. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, siz en kısa zamanda adalete başvurun. Kıydığın savcıları geri çağırın, 8 bin polis kardeşimizi darmadağın etmenin manası yok. Hepsini görevlerine iade edin, millete deyin ki benim partimin adı Ak’tır, de.” dedi

30 Mart mahalli idareler yerel seçimleri çalışmaları kapsamında Ordu’nun Ünye ilçesinde halka hitap eden MHP liderini Bahçeli, Başbakan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili olarak, “Şimdi kalkmış bu bana komplo, montaj diyor. Ardından ayakkabı kutularındaki paralar, ardından bir televizyon ve basını satın almak için bir havuz oluşturuluyor. ‘Sen 100 bin dolar, sen 100 milyon dolar vereceksin’ diyerek 630 milyon doları bir havuzda topluyor. Almak istediği ATV ve Sabah Gazetesi. Bu nasıl bir anlayıştır. Sonra birisi soruyor. Sayın Başbakan, iş adamlarından böyle şekilde para toplanıyor, siz ne diyorsunuz? Sayın Başbakan cevap veriyor; “Bunlar istikrarlı iş adamlarıdır. Havuza girseler de ıslanmazlar.” diyor. Yani milletin aklı ile dalga geçiyor. Havuzda su varsa ıslanmamak mümkün değildir. Bu nasıl bir iştir. Ama havuzda 630 milyon dolar, Amerikan yeşil doları varsa orada insan döşek gibi olur, niye ıslansın ki? Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iç inkara yönelmemeli, bu komplodur, montajdır dememeli.” şeklinde konuştu.

MİLLETİN İNİNE GİRMEYİ BIRAK, YOLSUZLUĞUN DİBİNE İN

Başbakan’ın dil üslubunun sertleştiğini ve insanlara hain, haşhaşi, alçak gibi gönül kırıcı dil kullanmasını da eleştiren Bahçeli, “Hain, haşhaşi, alçak ve benzeri gibi suçlarıyla kimseyi suçlamamalı. Hepinizin inine gireceğiz hesabını soracağım diyor. Bırak sen onu önce şu yolsuzluğun dibine bir inde ondan sonra ne olacağını göreceksin. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, siz en kısa zamanda adalete başvurun. Kıydığın savcıları geri çağırın, 8 bin polis kardeşimizi darmadağın etmenin manası yok. Hepsini görevlerine iade edin, millete deyin ki benim partimin adı Ak’ tır. Şimdi bir yolsuzluk ve rüşvet olayı ile karşı karşıyayım. Savcılara, hakimlere, kolluk kuvvetlerine, sivil toplum kuruluşlarına kim varsa siyasi partilere elinizdeki bilgi belgeyle gelin yüksek bir sorgulama başlatalım. Yolsuzluk ve rüşvetin kökünü kazıyalım. Kime ulaşırsa ulaşsın, diye bilmiş olsaydı Recep Tayyip Erdoğan uzun adam diye nitelendiriliyorsun iki kat daha uzardın sen. Ama bunu söyleyemiyorsun şimdi kalkmışsın herkesi suçluyorsun.” diye konuştu.

PKK İLE AKP YE BDP YE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE DEĞİL MİSİN?
Başbakan’ın kendisi gibi düşünmeyen insanları dışladığını söyleyen Bahçeli, şunları söyledi: “Kim kendi görüşünü tasvip etmiyorsa o mutlaka hain. Kim kendisine doğrusu şudur bunu böyle yap dediğin zaman siz iş birlikçisiniz diyor, peki gerçek işbirlikçiliği senden öğrendi bu millet. PKK ile AKP ile BDP ile iş birliği içerisinde değil misin? Oslo’yla, İmralı’yla, Kandil’le müzakere yapan sen değil misin? Niye bunu millete anlatıyorsun? Onun için aziz Ünyeliler açıkça ifade ediyorum bu olaylar toplumsal hareketliliği kışkırtılarak, akite edilerek çok daha artırıla bilinir.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*