SÖZLÜ MAZBATAYI ALDI ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

SÖZLÜ: İyi ki hukuk var, adalet var. Hak, hukuk tecelli etmiştir. Bugün burada halk iradesine karşı konulan ipoteğe de Adana’da Türk adaleti müsaade etmemiştir.”

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü mazbatasını seçimlerden on gün sonra bugün aldı. Sözlü mazbatasını Adana Adliyesi’nde İl Seçim Kurulu Başkan Vekili Meryem Uludamar, üye hakimler Mehmet Kaya ve Şenol Öz’ün elinden aldı.

Sözlü’yü bu mutlu gününde eşi Zeynep Hanım, çocukları Asena, Zeliha ve Oğuzhan da yalnız bırakmazken, Adana tarihinde yeni bir sayfanın açılacağına yönelik güçlü beklentiye ilk adımın atıldığı tarihi ana MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK Üyesi Yılmaz Tankut ta tanıklık ettiler.

ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMADA BULUNDU

Sözlü daha sonra Adiye çıkışanda basına açıklamada bulundu.
Hüseyin Sözlü, yaklaşık 10 günlük bir gecikmeyle mazbatasını aldığını belirterek, “Elbette ki buna hukuki anlamda gerekçeler öne sürülebilir ama takdir edersiniz ki Adana’da bir sürpriz yaşanmamıştır” dedi.

1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesine ilk ses veren yerin Adana olduğunu belirten Sözlü, şöyle devam etti:
“Adana, Milliyetçi Hareket’in kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’i meclise gönderen yerdir.Adana 2009’da yine burada belediye başkanlığını MHP’ye veren yerdir. Ama 2014 yılında seçimler sonrası kopartılan fırtınayı normal şartlar altında anlamak, idrak etmek mümkün değil. İktidar partisi genel başkan yardımcıları, bakanları, anayasa uzlaşma komisyonu üyeleri çıktıkları her toplantıda mikrofonlara Adana’da şaibe olduğunu ifade etmişlerdir. İl başkanı eline mikrofonu her aldığında Adana’da tutanakların kendilerinde olduğunu, seçimi kazandıklarını ifade etmiştir ama hiçbirini ispatlayamamıştır. İyi ki hukuk var adalet var. Hak tecelli etmiştir. Bugün burada halk iradesine karşı konulan ipoteğe de Adana’da Türk adaleti müsaade etmemiştir.”

Adana’da yeni bir dönemin hak ve hukuk için başlayacağını ifade eden Sözlü, “Bu saatten sonra tüm hemşehrilerimizi tüm Adana’yı kucaklamanın mücadelesini vereceğiz. Adanalılar hemşehrisi, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye de bir armağan göndermiştir” diye konuştu.

Adli çıkışındaki açıklamada, yine Yerel Yönetimlerden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK Üyesi Yılmaz Tankut, ayrıca ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*