TÜRK MİLLİYETÇİLERİ SOKAKTA OLMAYACAK

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu, İstanbul’da başlayıp Adana’ya da sıçrayan gösteri ve eylemlerle ilgili itidal çağrısı yaptı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, İstanbul’da Gezi Parkı’nda başlayan ve Adana’ya da sıçrayan gösteri ve eylemlerle ilgili itidal çağrısı yaptı.
FARKLI BOYUT KAZANDI
İzgioğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada “Bir park içindeki ağaçların kesileceği gerekçesiyle başlatılan ve ilk başlarda masum demokratik bir tepki gibi görülen eylemlerin, bölücü unsurların da dahil olmasıyla ülkemizi tehdit edecek şekilde farklı bir boyut kazandığını üzülerek müşahede etmekteyiz.” dedi.
BU YOLUN TELAFİSİ YOK
İzgioğlu “Ortadoğu ve Afrika’nın bir bölümünde başlatılan ve adına ‘Arap Baharı’ denen, Müslüman ülkeleri kan ve gözyaşına boğan ayaklanmaların bir benzerini de Türkiye’de gerçekleştirmek isteyenler bulunmaktadır ve şimdiden ‘Türk Baharı başladı’ denmektedir. Böyle bir yola yöneliş, ülkemizi telafisi olmayan derin uçurumlara atacaktır” diye konuştu.
DÜŞMAN PUSLU HAVAYI SEVER
Mustafa İzgioğlu “Türk milliyetçileri olarak kaygılıyız. Bölücü ihanet sürecine karşı tek başımıza verdiğimiz mücadele devam ederken, şimdi de gerek siyasi iktidarın gerekse başlatılan eylemlere öncülük eden muhalefetin ve diğer bazı çevrelerin sorumluluktan uzak çabaları, endişemizi daha da artırmaktadır. Düşman puslu havayı sever. Böyle bir havayı oluşturmaya kimsenin hakkı yoktur.” ifadesini kullandı.
HALKIN TALEBİ DİNLENMELİ
Başkan İzgioğlu “Bu bağlamda, haklı ve meşru bir amaca ulaşmak için ortaya konan demokratik tepkilerin yine haklı ve meşruiyet sınırları içinde kalması lazım geldiğine, siyasi iktidarın da, tehlikenin farkına varması, yangının üzerine barutla gitmemesi gerektiğine inanıyoruz. Burada en büyük sorumluluk iktidara düşmektedir. Amerika’nın, Kandil’in, İmralı’nın bölücü taleplerini dikkate almaktan gocunmayan AKP hükümetinin, çevrecilik adına ortaya konan istekleri mutlaka dinlemeli, art niyetli çabalara fırsat vermemeli, ‘Ben iktidarım, her şeyi yaparım’ mantığını terk etmelidir.” şeklinde konuştu.
HUKUKUN BİTTİĞİ YERDE VİCDAN BAŞLAMALI
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu şunları söyledi:
“Özetle, iki taraf için de ifade ediyoruz; hukuk ve meşruiyetten firar edilmemelidir. Hukukun bittiği yerde ise vicdan başlamalıdır. O vicdan vatandır, bayraktır. ‘Bu vatan benim, bu bayrak benim’ diyen herkes, ülkemize zarar verecek söz, davranış ve uygulamalardan kaçınmalıdır.”

İzgioğlu, mesajını şöyle tamamladı:
“Türk milliyetçileri ve Ülkücü hareket ise, haklı ve masum demokratik tepki şeklinde başlayan ama sonradan bölücülerin dahil olmasıyla şer odaklarının ülkede kaos ve karmaşayı yayarak amaçlarına daha kısa sürede ulaşmak için yer yer isyanı andıran görüntülerin yaşandığı sokaklarda asla olmamıştır, olmayacaktır. Adana’da Türk milliyetçileri ve Ülkücüler, bölücülerle aynı karede yer almamıştır, almayacaktır. Türk milliyetçileri olarak, Ülkücü hareket olarak çözümü hukuk içinde aramaya, seçimin ve sandığın gücüne inanmaya devam edeceğiz. Demokratik tepki ve öfkenin, sokaklarda isyana dönüştürülmeyip seçim sandıklarına yansıtılmasından yanayız. Bu vesile değerli hemşehrilerimizi de, ülkemizi mevcut sıkıntılara ilave olarak büyük bir tehlikenin içine atacak, hainlerin tuzağına düşürecek adımlardan uzak durmaya, itidale ve sağduyuya davet ediyoruz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*