Tankut: Emirle sevilir, emirle sayılır mı hiç?

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut ‘Say de sayalım, sev de sevelim’ sloganı bulan AKP’ye çok ağır yüklendi…
—“Şehide ‘kelle’ diyen, vatanı satılacak toprak olarak gören zihniyet sevgiden, saygıdan ne anlar?
— Türk milliyetçilerinin lideri Sayın Devlet Bahçeli ‘Sevgide Serbestlik, Saygıda Mecburiyet Vardır’ şeklindeki siyasi literatüre geçen veciz sözüyle, gönüllere asla gem vurulamayacağını, toplum içinde giderek eksikliği hissedilen saygı ve hürmetin ise vazgeçilmezliğini ilan etmişti. İşte aramızdaki büyük fark.”
—“AKP zihniyeti, insan kalbini de emirle hareket eden robotik hale mi getirmenin peşinde? Cenab-ı Allah’ın kendisini sevmesi için yarattığı ama özgür bıraktığı insan kalbine pranga mı vurmak istiyorsunuz? İnsanı robot olarak mı görüyorsunuz? İnsanlık bu kadar ucuz mu?”

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Şehide ‘kelle’ diyen, vatanı satılacak toprak olarak gören zihniyet sevgiden, saygıdan ne anlar? Emirle sevilir, emirle sayılır mı hiç?” dedi.
O SÖZLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Tankut, AKP Adana Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in partisinin Adana’daki bir organizasyonda “Say de sayalım sev de sevelim” sloganlarıyla karşılanıp kendisinin de “Bu ülkeyi ’Öl de ölelim, vur de vuralım’ diyenler batırdılar” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.
DEVLET BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ
Tankut yaptığı açıklamada; “İhanete karşı birleşen insanlarımızın ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganındaki vatan sevgisini ve hassasiyetini düşman ilan zihniyet sevgiden ne anlar? Vatanımız pay edilme noktasına geldiğinde ölümü göze almayıp ta ne yapacağız? Şehide ‘kelle’ diyen, vatanı satılacak toprak olarak gören zihniyet, saygıdan ne anlar? Emirle sevilir, emirle sayılır mı hiç? Oysa, Türk milliyetçilerinin lideri Sayın Devlet Bahçeli ‘Sevgide Serbestlik, Saygıda Mecburiyet Vardır’ şeklindeki siyasi literatüre geçen veciz sözüyle, gönüllere asla gem vurulamayacağını, toplum içinde giderek eksikliği hissedilen saygı ve hürmetin ise vazgeçilmezliğini ilan etmişti. İşte aramızdaki büyük fark” dedi.
ALLAH’IN GAZABINI HATIRLAYIN
MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut şöyle konuştu:
“AKP zihniyeti, insan kalbini de emirle hareket eden robotik hale mi getirmenin peşinde? Cenab-ı Allah’ın kendisini sevmesi için yarattığı ama özgür bıraktığı insan kalbine pranga mı vurmak istiyorsunuz? İnsanı robot olarak mı görüyorsunuz? İnsanlık bu kadar ucuz mu? Esasında, Erdoğan’ı ‘peygamber’ ilan eden AKP zihniyeti çizgiyi çoktan aşmıştır. Kimileri, ancak Cenab-ı Allah’a mahsus olan şükür namazını ne acıdır ki, Erdoğan için de isteyebiliyor. Kimileri ise ‘Tayyip’i üzmek Allah’ı üzmektir’ derken, bazıları ise ‘…Bu da Erdoğan sünneti’ diyerek işi çığırından çıkartıyor. Ey AKP yetkilileri; haddinizi, hududunuzu bilin. Bu yol, yol değildir. Yüce Allah’ın, haddini aşanları uğrattığı gazapları hatırlayın; umulur ki ıslah olursunuz.”
ÜLKEYİ BAKIN KİM BATIRDI?
Tankut açıklamasını şöyle tamamladı:
“Ülkeyi batırma meselesine gelince; 4 Temmuz 2003’ten beri başında Coni çuvalıyla gezen, Beyaz Saray’da deliğe süpürülmeyi hazmeden, sömürgeci Batı ve Haçlı zihniyeti ile hedef birliği yapan, göğsünde Yahudi Cesaret Ödülünü taşıyan, 80 yılda yapılan eserleri 8 yılda satan, 80 yılda biriken borcu 8 yılda katlayan, şehitleri ‘kelle’ sayan, bebek katillerini barış elçisi yapan, kahraman Türk subaylarını hapse, devlet yönetimini katillerin vesayetine sokan, Türkiye’nin itibarını sıfırlayan, ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren, halkı açlığa, yokluğa mahkum eden, beyni etnik kimlik üretmeye ayarlanmış zihniyete ‘Biraz edep’ diyor ve ‘Allah ıslah etsin’ niyazında bulunuyoruz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*