Soma faciası için AKP’ye yüklendi

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP MYK üyesi ve Sakarya Milletvekili Kutluata, düzenlediği basın toplantısında Somada yaşanan maden faciasıyla ilgili sert konuştu. Kutluata, “Facianın nedenini de, yer altında olanların sayısını da bilen yok” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Prof.Dr.Münir Kutluata, Sakarya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Levent Bülbül ve partililerinde katıldığı toplantıda Münir Kutluata gündemdeki konuları değerlendirdi. Manisa İlinin Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 madenci için başsağlığı dileyen Kutluata, “Kaç kişi yer altında bilen yok. Facianın hangi sebepten meydana geldiğini bilen yok” dedi.

AKP

AKP’nin ülkeyi büyük bir çıkmazın içine soktuğuna değinen Kutluata, “Artık insanlarımız yoksullukla imtihan ediliyor ve iktidarın yardımlarına mecbur bırakılarak istismar ediliyor. Yandaşlar bir yandan zenginliklerine zenginlik katıyor” dedi. Soma’yı hatırlatan Kutluata, “Facianın hangi sebepten meydana geldiğini bilen yok. Neden bilinmiyor? Çünkü taşeronluk sistemine geçilmiş. Vardiya düzenine sendikalar hakim değil, hepsi yandaş haline getirilmiş ve insana kıymet verilmiyor” dedi.

Metin Işıker/Sakarya

 

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*