SÖZLÜ: “BAYRAK İNDİRME CESARETİNİ VERENLER DE İYİ BİLİNMELİ”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

HÜSEYİN SÖZLÜ, GÖNDERDEN TÜRK BAYRAĞINI İNDİRECEK KADAR FÜTURSUZLAŞANLARIN VE ONLARA BU CESARETİ GÖSTERME ORTAMINI YARATANLARIN İYİ BİLİNMESİ GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, LİCE’DE ASKERİ ALANA GİRİLİP TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİNİN KABUL EDİLEMEZ OLDUĞUNU BELİRTEREK, “DAHA İLERİ GİDEN, TEKRARLAYAN HAK ETTİĞİ CEVABI ALIR” DEDİ.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Meclis Toplantısında, Türk Bayrağı’nın Lice’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na girilip gönderden indirilmesiyle ilgili konuştu.

FÜTURSUZLAŞANLAR VE ONLARA BU CESARETİ VERENLER İYİ BİLİNMELİ

Türkiye’de olağanüstü şeyler yaşandığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bir garnizonumuzun, kışlamızın içinde gönderdeki bayrağı gözüne kestirecek kadar fütursuzlaşan bir zihniyet yapısı var karşımızda. O bayrağı indirmek için oraya kadar gitme cesaretini gösterenleri, kendi kışlası içinde, sağduyu adına takip ettiklerini ve engellemediklerini iddia eden birileri varsa, onların da kendilerini sorgulaması gerekir. Oradaki görevli askerler de buna dahildir. Bu fütursuzluğu gerçekleştirenleri de, onların bu cesareti bulmaları zeminini oluşturanları da Türkiye kamuoyunun iyi görmesi, iyi bilmesi lazım” dedi.

DAHA İLERİYE GİDEN CEVABINI ALIR

Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Bayrak aziz milletimizin her ferdi için kulsaldır. Türkiye’de bu konuda daha da fütursuzlaşanlar olursa cevabını alacaktır. Bu cüretkarlığa yol açan mantalite ya da o şahsın oraya girmesine zemin oluşturan, müsade eden zihniyet cevabını alacaktır. Kıbrıs’ta hatırlarsınız, sınır bölgesinde Türk Bayrağına uzanan kişinin aldığı cevap belliydi. Bir memleket evladının da bu işe çok hazımlı bir şekilde bakmasını, şahsen olağan bir durum olarak görmüyorum.”

BAYRAKLAR DALGALANDI, ŞİİR OKUNDU

Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bayraklarla donatarak duyarlılık, hassasiyet gösteren, belediye meclis üyelerine ve Adanalılara teşekkür etti. Başkan Sözlü’nün konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Ramazan Akyürek, salonda bulunanları ayağa kalkıp bayrak sallamaya davet etti. Kendisi de bu esnada bayrağı yücelten bir şiir okudu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*