AKP emekliye cimri faiz lobisine cömert!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu, Dünya Emekliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
–Siyasi iktidar, emeklilerin değil rantiyenin, faiz lobisinin dostudur. Emekliye yüzde 2-3’lük bir zammı reva gören AKP hükümetinin, son on yılda faiz lobisine 100 milyarlarca dolar aktarması, asıl büyük oyunu göstermektedir. Aksini düşünenler, 2003’te vergi rekortmeni ilk 10 içindeki banka sayısının 4’ten her yıl artarak 2012’de nasıl 8’e yükseldiğini, 11,12 ve 13. sırada da yine bankaların olduğunu görmelidir.

–Bu vesile ile AKP hükümetine çağrımız vardır. Sahte imzalarla MHP’den üye hırsızlığı yapacağınıza, kaldırımlarda dilenci tezgahı açacağınıza Milliyetçi Hareket’in emekliler için yaptığı projeyi hayata geçirin.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Dünya Emekliler Günü’ne istinaden yaptığı açıklamada, Türkiye’de 12 milyon civarında emekli bulunduğunu ve bunların çoğunun aileleriyle birlikte açlık ve yoksulluk sınırı içinde hayat mücadelesi verdiğini söyledi.
AKP FAİZ BARONLARINA CÖMERT
İzgioğlu “Emekli vatandaşlarımız ve başta eşleri olmak üzere bakmakla mükellef oldukları aileleri milli gelirden en az pay alan bir kesimi oluşturmaktadır. Aldıkları maaş daha ayın başında bitmektedir. Sıkıntıları had safhadadır. Gıda harcamalarını konu alan AKP yandaşı bir kuruluşun son araştırmasına göre açlık sınırı bin 25 lira; konut, yakıt, eğitim, ulaşım gibi diğer zorunlu giderleri konu alan araştırmalara göre ise yoksulluk sınırı 2 bin 749 lira. Bu tablo gerçeğinde emeklileri görmezden gelen siyasi iktidarın sadece faiz baronlarına cömert davranması düşündürücüdür.” dedi.
FAİZ LOBİSİNE 100 MİLYARLAR
Mustafa İzgioğlu “Siyasi iktidar, emeklilerin değil rantiyenin, faiz lobisinin dostudur. AKP’nin emekliye cimri faiz lobisine cömert olduğunu bütün Dünya görmüştür. İktidarını, piyasadaki fiili krizin üzerini örten sıcak paraya borçlu olan AKP hükümetinin, hazmedemediği eylemleri ‘faiz lobisinin büyük oyunu’ olarak açıklaması ise hedef şaşırtmacadır. Emekliye yüzde 2-3’lük bir zammı reva gören AKP hükümetinin, son on yılda faiz lobisine 100 milyarlarca dolar aktarması, asıl büyük oyunu göstermektedir. Aksini düşünenler, 2003’te vergi rekortmeni ilk 10 içindeki banka sayısının 4’ten her yıl artarak 2012’de nasıl 8’e yükseldiğini, 11,12 ve 13. sırada da yine bankaların olduğunu görmelidir” ifadesini kullandı.
‘CAMBAZA BAK’ OYUNUNU BIRAKIN
İzgioğlu “AKP hükümeti yanlıştan bir an önce dönmelidir. ‘Cambaza bak’ oyununu bırakmalı, yüzünü emekliye, işsize, işçiye, memura, çiftçiye, küçük esnafa dönmelidir. ‘Türkiye’deki asgari emekli maaşı İngiltere’deki, Fransa’daki maaştan daha fazla’ yalanı ise emekliye en büyük hakarettir. Bir taraftan ‘Beş çocuk yapın’ çağrısıyla övünenler, diğer yandan açlık sınırı altındaki maaşa ‘Ne yapalım, emekli sayısı çok fazla’ mazereti üretenler, milletle alay etmekten vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.
ÜYE ÇALMAYIN PROJE UYGULAYIN
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu “Bu vesile ile AKP hükümetine çağrımız vardır. Sahte imzalarla MHP’den üye hırsızlığı yapacağınıza, kaldırımlarda dilenci tezgahı açacağınıza Milliyetçi Hareket’in emekliler için yaptığı projeyi hayata geçirin. Böylece hiç olmazsa yılda en az bir kere emeklilere maaş tutarında ikramiye ödeyin, maaş zamlarını masa başında hazırlanan enflasyona göre değil, pazardaki fiyatlara göre belirleyin, ekonomik refah artışını kaymak tabakaya değil emeklilere yansıtın, maaş farkları arasındaki uçurumu da bir an önce giderin” diye konuştu.
EMEKLİLERE UZUN ÖMÜRLER DİLEDİ
İzgioğlu mesajını şöyle bitirdi:
“Emekli olmanın zorluklarını bizzat yaşayarak bilen biri olarak, bu duygu ve düşüncelerle, hayatlarının en güzel yıllarını, en verimli demleri bu ülke için harcayarak tüketen emekli vatandaşlarımızın ve değerli ailelerinin Dünya Emekliler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, refah ve huzur dolu hayırlı uzun ömürler diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*