Vural: Bir kişiye 20, 30 kişi saldıranlar cevabını da almışlardır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de aralarında partisinin Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın da bulunduğu bazı milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayı değerlendirdi.

Genel Kurul’daki kavgada, Meclis’te zorbalığı, güç kullanmayı, millete karşı korku salmayı, susturmayı siyaset aracı olarak benimseyen bir zihniyetin yaptıklarına tanıklık edildiğini ifade eden Vural, “Yaşadıklarımız ancak ve ancak gücü eline geçirdiği zaman zorbalığı bir yöntem olarak kullanma cesaretini gösteren korkak bir zihniyetin yansımasıydı. Cumhurbaşkanı seçim süreci içinde miting meydanlarında kin, nefret ve hakaret tohumları eken aday Erdoğan, bu tohumların TBMM’de nasıl bir sonuç verdiğini de esefle görmüş bulunmaktayız” diye konuştu.

MHP’nin Genel Kurul’da zulme uğrayanların hesabını sorduğunu, Türkmenlerin, Filistinlilerin ve Uygur Türklerinin hakkını savunduğunu ve buna yönelik konuşmalar yaptığını anlatan Vural, IŞİD’e ilişkin bir araştırılma yapılmasıyla ilgili grup önerilerini de gündeme getirdiklerini aktardı. MHP’nin bu tavırlarını içine sindiremeyen AK Parti milletvekillerinin kendilerine saldırdığını ileri süren Vural, şöyle devam etti:

“Biliniz ki MHP susmayacaktır. Susturulamayacaktır. Elinizde hangi güç olursa olsun, MHP olarak haksızlığın karşısında hakkı savunmaya, zalimlerle mücadele etmeye kararlıyız. Aslında saldırının ama amacı MHP’lilerin mazlumlara sahip çıkmasıdır. Terör örgütlerine destek sağlayanların açığa çıkarılması talebidir. MHP olarak bu konuda tavrımızı sürdürmeye kararlıyız. Ruhunu teröristlere satanlar, IŞİD ağzıyla konuşanlar gerçekleri haykırmamıza, Türkmenlerin hesabını sormamıza engel olamayacaklardır.”

Genel Kurul’da yapılan yoklamada oy pusulası gönderen üç milletvekilinden ikisinin salonda olmadığını söyleyen ve pusulaların fotokopisi ile bu milletvekillerinin imzalarının bulunduğu belgenin fotokopisini gösteren Vural, imzaların aynı olmadığının ileri sürdü. Vural, “Bu milletvekilleri bu pusulayı vermişler mi, vermemişler mi? Eğer bu milletvekillerinin yerine bir başkası vermişse bu sahtekarlıktır denildi. Ve 17, 25 Aralık’ta rüşvette suç üstü yakalananlar, bugün yine sahte pusulalar gönderdikleri zaman suç üstü yakalandılar ve bunun üstünü örtmek için saldırıya geçtiler” dedi.

Böyle bir zihniyetin ülkeye verebileceği hiçbir şey olmadığını ifade eden Vural, milletin bu zihniyeti iyi tanımasını, Meclis’e temsilci diye gönderdiği kişilerin terör örgütlerinden cesaret alarak neler yaptığını iyi bilmesini istedi.

Vural, “Biz susmayacağız, hiç kimse susturamayacak. Evren Paşalar susturamadı da Recep Paşalar mı susturacak? Saldırıda bulunmuşlardır, cevaplarını da almışlardır. Bir kişiye 20, 30 kişi saldıranlar bununla ilgili cevabını da almışlardır. Ülkücü hareket ve MHP bunlara pabuç bırakmayacaktır. Her ortamda gerekli cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir” diye konuştu.

Ipad aracılığı ile kavgaya ilişkin görüntüleri izlettiren Vural, Genel Kurul’da yarın devam edecek olan torba kanun tasarısının görüşmelerine katılmayı sürdüreceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, bir soru üzerine AK Parti’li milletvekillerini daha önce de CHP milletvekillerine yönelik de saldırılarda bulunduklarını, ancak hiçbir önlem alınmadığını savundu. Vural, “Bunların asıl amacı gücü ellerine geçirip, Meclis’i susturmaktır. TBMM’yi yok etmektir. Bunlar zorba devlet kurmak isteyenlerdir. Bunlar demokrasiyi de otokrasiyi savunanlardır. Körle yatan şaşı kalkar. Eğer terör örgütlerini beslerseniz, işte terör örgütlerinin kullandığı yöntemleri kullanmayı da bir yöntem olarak görürsünüz. Ama baltayı taşa vurdunuz. Biz MHP’yiz. Daha önce de Mehter Marşı ile gelip, İzmir Marşı ile geri dönmüştünüz. Sonra da hasar tespiti yaptınız” diye konuştu.

Kavgada yumruklara hedef olan Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da yaşadıklarını anlattı. Olayı sakinleştirmeye çalışırken genç AK Partili milletvekillerinin “bunun hesabı verilecek” diye ısrarcı bir yaklaşım sergilediklerini ifade eden Oğan, 60 milletvekilinin aynı anda kendisine saldırdığını söyledi. Oğan, “MHP’yi başkasıyla karıştırmasınlar. Biz demokrasiden, konuşarak sorunları çözmekten yanayız. Ama bize farklı dille gelirlerse farklı dille de yanıt alırlar” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*