KANDİL’E TÜRK BAYRAĞI DİKİLMELİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

HDP’yle ilgili olarak Başsavcılığı göreve çağıran Bahçeli, “Şehitlerimizin kanına girenleri kınamaktan imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Gün Kandil’e bayrak dikmenin günüdür” dedi.

‘Gün, Kandil’e Türk bayrağı dikme günü’
Terör örgütüne yönelik operasyonların derinleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, HDP’nin tutumunu eleştirdi ve “Yargıtay Başsavcılığı, teröristlere övgüler düzen Kandil siyasetçileri hakkında hukuku çalıştırmalıdır” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’de IŞİD, Kuzey Irak’ta PKK kamplarını hedef alan operasyonlar ile yurt içinde artan terör olaylarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, HDP’yi hedef aldı. Bahçeli, “Bölgesel kaosun şarapnel parçaları, etnik ve mezhebi nitelikli kıvılcımlar ülkemizi risk ve tehditlere maruz bırakmaktadır. Bir yanda kafa kesen cani örgüt IŞİD, diğer yanda kafaya nişan alan kirli ve kiralık terör çetesi PKK, kanlı namlusunu aziz milletimize çevirmiştir” dedi.

‘Gevşek tutum’
Ak Parti’yi “teröre karşı gevşek tutum” izlemekle eleştiren Bahçeli şöyle devam etti: “Çözülme süreciyle saldırganlığını takviye eden, moral depolayan, silahlanmasını hızlandırmanın yanında militan açığını da kapatan PKK, yine kan dök meye, yine can almaya hız vermiştir. Başbakan’m çözüm sürecini terk etmesi, bunu da milletimize ilanı bugünkü hassasiyet düzeyi yüksek dönemde milli ve tarihi bir görev olarak önündedir. Sayın Davutoğlu bundan kaçmamalı, sözde muhatap değiştirmekle, çözüm sürecini tarihi ve stratejik görmekle oyalanmamalıdır.”

Suruç’taki katlima da Bahçeli, “Halen kim ya da kimler tarafından organize edildiği muamma olan Suruç katliamının, ülkeyi kan gölüne tahvil etmek için kurgulandığı, PKK’ya saldırı davetiyesi çıkardığı ortadır. Kobani’de sivil kalmamışken; HDP, ESP ve bazı bölücü sivil toplum kuruluşlarının teşviki ve üç beş oyuncakla Suruç’a ölüme gönderilen gençlerin teröre kurban seçildiği kesine yakındır. Bölücülüğün iki ana aktörü PKK ve HDP tarafından planlandığı anlaşılan, AKP’nin de sessizliğe büründüğü ölüm tezgahının Suruç’ta kurulması, Türkiye’yi uçurumun kenarına kadar savurması büyük badirelere neden olmuştur”dedi.

Bahçeli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını HDP’yle ilgili harekete geçmeye çağırırken şu ifadeleri kullandı: “Teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanma giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanuna muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK’ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir.”

Operasyonlara destek
Bahçeli, şunları kaydetti: “Gün Kandil’e şanlı Türk bayrağını dikmenin, teröristlerin kökünü kazımanın günüdür. Terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı olanlara yönelik ülke genelinde yapılan takibat ve gözaltılar genişletilerek mutlaka sürdürülmeli, bu bahis tamamıyla kapatılmalıdır. AKP ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri mutabakata bağlanmalıdır.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*