ABD’ye karşı neden sessizsiniz? Yoksa USA mısınız?

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Mısır’da yaşanan katliamı her şeyden önce insanlık ve vicdan adına kabullenmemiz, makul ve maruz görmemiz mümkün değildir. Çünkü bizler; ‘her kim bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş sayılır’ diyen bir dinin, anlayışın ve kabullenişin temsilcileriyiz. Mısır’da katledilen her insanın acısını yüreğimizde taşıyoruz.

Mısır’da darbe sonrası olup bitenler hakkında Milliyetçi Hareket Partisi olarak, liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ başta olmak üzere, bütün yönetim kadememiz ve teşkilatlarımızla birlikte, akl-ı selim, tutarlı, kimseye yaranma kaygısı gütmeden, doğrularımızı açıkça ortaya koyan, insanlık ve vicdan temelli bir politikanın takipçisi ve sözcüsü olduk.

Mısır bir batağın ve kaosun içindedir. Bu kaosta hiç şüphesiz başta ABD olmak üzere, Afrika’da ve Ortadoğu’da kendi lehlerine birtakım dengeleri gözeten birçok ülkenin vebali vardır. Suriye’de başka, Libya’da başka, Irak’ta başka bir oyun oynanırken, (tüm bu oyunların kuyruğu birbirine değmektedir) Müslüman coğrafyası kan gölüne çevrilirken, kanla yıkanan topraklarda binbir türlü strateji oyunu oynanırken; bölgenin kilit ülkesi olan Türkiye’nin ‘sorun çözen’ bir pozisyonda olması gerekirdi. Türkiye tarihiyle, kültürüyle ve jeopolitik varlığıyla bu coğrafyanın sesi ve vicdanı olmak durumundadır. Oysa AKP Hükümeti sadece tribüne oynayarak, hiçbir somut adım atmayarak, tutarsız ve sonuçsuz bir dış politikayla günü idare etmektedir. Mısır’daki kan gölünden dahi kendi iç politikasına malzeme çıkarmaya çalışmak demokrasi takiyyeciliğinden başka bir şey değildir. Mısır’a ‘uzaktan işaret çakarak değil, işaret vererek’ yardımcı olunabilir.

Ortalarda ‘dünya lideri’ etiketiyle dolaşmanın da Mısır’a bir faydası yoktur. Madem dünya liderisin, madem bölgenin ağabeyisin göster liderliğini, göster ağabeyliğini… ABD’ye de iki çift laf ediver. ABD’ye Mısır için çağrıda bulun. Her ülkeyi karşına alırken ABD ‘ye karşı neden sessizsin? Bilmediğimiz bir gizli ajandandan veya eşbaşkanlık dediğin şeyin sana yüklediği bir durumun mu tezahürüdür bu sessizlik?

Ortalarda Hz. Musa’dan örneklerle gezinmenin bir anlamı yoktur. Hz. Musa örneklerini hak etmek ve mazlumların sesi olmak için önce USA’nın ağzına içine bakmaktan vazgeçmen gerekir. O zaman anlarız ki Hz. Musa örneklerini mi hak ediyorsunuz? Yoksa USA mısınız?

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*