Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’ın Basın Açıklaması 14.10.2016

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’ın
Basın Açıklaması
14.10.2016

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 11 Ekim Salı günkü Grup Toplantımızda “Cumhurbaşkanının yasalara ve Anayasaya uymadığını, bunun çok mahsurlu ve tehlikeli olduğunu, bu tehlikenin bertaraf edilmesi gerektiğini ” söylemişti.

Sayın Genel Başkanımız “bu seçeneklerden en doğru ve sağlıklı olanın Cumhurbaşkanının fiili başkanlık zorlamasından vazgeçmesi, yasa ve anayasal sınırlarına çekilmesi olduğunu, Milliyetçi Hareket Partisinin de bunu istediğini” söylemişti. Eğer Cumhurbaşkanı bu yapmayacaksa ve AKP’nin gücü yetiyorsa buna yönelik Anayasa değişikliğini Meclise getirebileceklerini ” ifade etmişti.

Sayın Genel Başkanımız yine bu grup toplantısında “MHP’nin parlamenter sistemin devamından ve güçlendirilmesinden yana olduğunu, Partimizin kurucusu Merhum Türkeş Beyin de başkanlık sistemine karşı çıktığını” söylemişti.

Kısacası Sayın Genel Başkanımız “ bu mevcut duruma uyacaksınız, buna uymayız diyorsanız ve gücünüz varsa buna yönelik düzenleme yaparsınız.” diyor.

Görüldüğü üzere Sayın Genel Başkanımız “başkanlık teklifini destekliyoruz” demiyor. Milliyetçi Hareket Partisinin Parlamenter sistemin devamından ve güçlendirilmesinden yana olduğunu söylüyor.

Sayın Genel Başkanımızın grup toplantısındaki söylemleri ayan beyan ortadayken okuduğunu ve duyduğunu anlayamayan PKK’nın hamisi ve CHP’nin sözcüsü Selin Sayek Böke isimli şahıs, Sayın Genel Başkanımıza ve Partimize kin ve nefret dolu hakaretlerde bulunmuştur.

Önce, seviyesiz ve hakaretamiz bu sözleri kendisine aynen iade ediyoruz.

Okuduğunu ve dinlediğini anlamayan anlayışı kıt ve kaba bu şahsiyet öncelikle Sayın Genel Başkanımızın açıklamasını iyi okumalı, düşünmeli ve anlamaya çalışmalıdır.

Sayın Genel Başkanımızın açıklamalarına yönelik; CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu “ Hele Meclise bir gelsin görelim.” diyor.

CHP’li Sayın grup başkanvekili “ Devlet Bahçeli çok doğru şeyler söylüyor. Yaptığı tespitler çok doğru, bu konuşmanın içeriğine imza atılır.” diyor.

CHP’de ajan provakatörlük yapan, MHP’ye kin ve nefret dolu olduğu anlaşılan bu kripto şahsiyet, Sayın Genel Başkanımızın açıklaması ile kendi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve Grup Başkan Vekilinin açıklamasını bir kez daha okumalı ve kendisinin nerede durduğunu görmelidir.

Kendi Genel Başkanının ve bazı sözcülerinin üslubunun çok uzağında, PKK ve HDP ağzıyla konuşan bu şahsiyete hatırlatmak isterim ki, Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli ve tutarlı bir partidir. Biz konjonktürel hareket etmeyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi kapalı kapılar ardında pazarlık yapmaz; aksine kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık ve kumpasları bozmuştur.

PKK’nın sözcüsü, anlayışı kıt ve şımarık bu şahsiyet ABD elçisiyle kapalı kapılar ardında neler konuştuklarını açıklamalıdır.

Selin Sayek Böke bu açıklamalarıyla 15 Temmuz sonrası Türkiye’de oluşan atmosferi idrak edemediğini göstermektedir?

Selin Sayek Böke bu atmosferi bozmak için birilerinden talimat mı almıştır?

Yoksa Selin Sayek Böke; PKK’nın, HDP’nin ve ABD’nin Truva atı mıdır?

HDP’ye çağrıda bulunarak işbirliği ve cephe teklifi yapan Selin Sayek Böke şimdi de FETÖ terör örgütünün avukatlığına soyunmuştur.

CHP’yi PKK ile pazarlık masasına oturmaya davet edip CHP’nin yol haritası bunu içeriyor diyerek İmralı’nın sözcülüğünü yapan Selin Sayek Böke’nin önce ülkem ve milletim sonra partim diyen Sayın Genel Başkanımızı anlaması zaten mümkün değildir.

Milliyetçi Hareket Partisini AKP ile hareket eden ikiz kardeş olarak niteleyen Selin Sayek Böke bilmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi konjektürel olaylarla hareket etmez. Önce ülkem ve milletim, sonra partim anlayışıyla hareket eder.

PKK’nın sözcülüğünü yapan ve MHP düşmanlığına üstlenen Böke’nin bunları anlaması mümkün değildir. Zira kendisi CHP’nin içinde PKK ve HDP’nin hamisi konumundadır. CHP ile HDP ve PKK’yı aynı noktada buluşturma hevesindedir.

Milliyetçi Hareket Partisi kimsenin ikiz kardeşi değildir. Ancak yaptığı açıklamalarla Selin Sayek Böke İmralı Canisi Öcalan’ın ikiz kardeşi olduğunu göstermektedir.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*