Adalet Bakanlığı’ndan Adana’da büyük tezat!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

ADANA – Adalet Bakanlığı,  Türkiye’de “Dava dosyası iş yükü bakımından” 3. sırada bulunmasına rağmen Yargı çevresi olarak Konya’ya bağladığı Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin açılmasını “İş ve ihtiyaç durumuna göre şimdilik gereksiz.” buldu.

24 ekim karakaya
MEVLÜT KARAKAYA, SORUNU MECLİSE TAŞIMIŞTI
Türkiye’de 20 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla Yargıda ‘istinaf’ dönemine adım atılırken, iş yükü ve coğrafi konumu dikkate alınmayan Adana Bölge İdare Mahkemesi Konya yargı çevresine bağlanmıştı. Başta Baro ve Adli çevre olmak üzere Adana kamuoyunda yükselen tepkilere tercüman olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’ya Adalet Bakanlığı’ndan verilen ‘son bilgi’ ise, Adana’ya yapılan haksızlığın devam edeceği endişesini artırdı.
“İŞ VE İHTİYAÇ DURUMUNA GÖRE…”
Mevlüt Karakaya’nın, ilgili konuda Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine yazılı cevap gönderen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılmadığını savunurken, söz konusu mahkeme için “Şimdilik ihtiyaç yok” anlamı içeren “…İleride iş ve ihtiyaç durumuna göre faaliyete geçirilmesinin yeniden değerlendirileceği anlaşılmıştır.” dedi.
CEVAPTA DİKKAT ÇEKEN BÜYÜK TEZAT
Ayrıca cevap metnindeki büyük tezat dikkat çekti. Metinde, Adana’nın Konya yargı çevresine bağlanmasıyla ilgili gerekçe savunulurken “Bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemeleri bölgelerin coğrafi durumları ve iş hacimleri dikkate alınarak Adalet Bakanlığınca kurulur ve yargı çevreleri tespit olunur.” şeklindeki 2576. sayılı bölge idare mahkemelerinin kuruluşuyla ilgili kanun maddesine atıf yapıldığı görüldü.
OYSA ADANA BÖLGE, 3. SIRADA
Oysa Adana, “Dava dosyası iş yükü” bakımından ilk sıralarda yer alıyor. Adana Barosu’nun tespitlerine göre Adana bölge bu alanda 3. sırada.  Adana Barosu avukatlarından AKP İl Başkanı Fikret Yeni de bir açıklamasında “Adana iş hacmi gereği Türkiye’deki en yoğun dördüncü bölgedir” tespitini paylaşmıştı.
BU TEZADA NEDEN DÜŞÜLDÜ, NEDEN ISRAR EDİLİYOR?
Adalet Bakanlığı’nın bu kadar büyük bir tezada neden ve nasıl düştüğü, neden hâlâ bu yanlışta ısrar ettiği merak konusu olurken; Adana kamuoyu, Adalet Bakanlığı’ndan “haksızlığı” gidermesini ve “yanlışı” düzeltmesini bekliyor.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*