Yusuf Baş’tan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

“Devletimizi ve Cumhuriyetimizi yaşatmak, bu uğurda mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğu ve borcudur.”
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş’tan Cumhuriyet mesajı…

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Devletimizi ve Cumhuriyetimizi yaşatmak, bu uğurda mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğu ve borcudur” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Yusuf Baş, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, Türkiye’nin içeride ihanet, dışarıda husumet kuşatması altında tutulduğunu; bu süreçte milletçe birlik ve beraberlik içinde olunmasının vazgeçilmez bir öneme sahip bulunduğunu kaydetti. Baş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
SALTANATTAN CUMHURİYETE…
“93 yıl önce başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz dava arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetin önemini ve değerini bir kere daha idrak ediyoruz. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile müjdelenmiş olan Cumhuriyetle birlikte aziz milletimiz kendi kimliğiyle yeni bir medeniyete yelken açmış, meşrutiyetten cumhuriyete, saltanattan milli egemenliğe adım atmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde cumhuriyet rejimiyle yeniden ayağa kalkarak, kısa zamanda milli eğitimden, savunmaya, tarımdan, sanayi ve ticarete değin devasa atılımlar yapan; zalimin karşısında mazlumun yanında duran bu aziz millet, her zaman Türk-İslam düşmanlarının korkulu rüyası olagelmiştir. Bu sebeple, Haçlı-Siyonist ortaklığının ülkemiz ve milletimiz üzerindeki sinsi oyunları hep devam etmiştir. Türk-İslam coğrafyasında kan dökerek yeni dünya düzeni oluşturma çabası veren emperyalist Batı, dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’ni kendisine engel görmektedir. Sınırlarımız içindeki ihanetin körüklenmesi, dışımızdaki husumet cephesinin genişletilerek takviye edilmesi bu yüzdendir.”
GÜN SARILMA, KENETLENME GÜNÜDÜR
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şöyle tamamladı:
“Bu vesileyle ifade etmek gerekirse; bugün devletimizi ve cumhuriyetimizi yaşatmak, bu uğurda mücadele etmek, hepimizin ortak sorumluluğu ve borcudur. Askerimiz, polisimiz, korucumuz bunun için eşkıyaya karşı göğsünü siper etmektedir. Milletimizin aziz evlatları her gün üçer-beşer bunun için toprağa düşmekte, şahadet şerbetini içmektedir. Bugünkü birlik ve beraberlik içinde olma ihtiyacımız dünden daha az değildir. Siyasi kimliğimiz, doğum yerimiz, inancımız, kültürümüz ne olursa olsun, birbirimize karşı mutlaka hoşgörü içinde olmamız, sevgi ve saygı göstermemiz lazımdır. Gün, fitne ve fesat tuzaklarını bozma, birbirimize sarılma ve kenetlenme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; vatanımızın, milletimizin birliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, başta Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*