Karakaya: Karartılan Türkiye’nin istikbalidir!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Karartılan sadece yangınlarda ölen evlatlarımızın hayatı değil, karartılan Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbalidir” dedi.
11’İ ÖĞRENCİ 12 KİŞİ CAN VERDİ
Mevlüt Karakaya; MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve il divan heyetiyle birlikte Aladağ’da kız öğrenci yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin ölümüne, 24 kişinin de yaralanmasına neden olan faciayla ilgili Aladağ’da incelemede bulunmuştu. Karakaya, Meclis’te yaptığı konuşmada da yaşanan faciayla ilgili önemli mesajlar verdi.
BARINMA İHTİYACINI SAĞLAMAK DEVLETİN TEMEL GÖREVİDİR
Meclis’teki 4 partinin Meclis Araştırma Önergesi teklifiyle ilgili MHP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, elim olayla ilgili Türk milletine bir kere daha baş sağlığı diledi. Karakaya “Türkiye Cumhuriyeti devletinin, öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılaması en temel görevidir. Bu görevindeki eksikliklerin bu Komisyon tarafından tespit edilmesi ve yapılması gereken yasal düzenlemelerin burada işaret edilmesi önemli bir konu olarak karşımızda olacak” diye konuştu.
BİR TÜRLÜ DERS ÇIKARAMIYORUZ
“Daha önce Konya’da, Diyarbakır’da yaşanmış olan benzer olayların bize ders vermediği, maalesef burada yaşadığımız elim hadiseden sonra bir kez daha ortaya çıktı” diyen Karakaya “Ne yaparsak yapalım giden canları geri getiremeyeceğiz, hiç olmazsa ders çıkaralım diyoruz ama bu dersi de bir türlü çıkaramıyoruz” ifadesini kullandı.
GÜVENLİK, GÜVENİLİRLİK, YETERLİLİK YÖNÜYLE…
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Değerli milletvekilleri, karartılan sadece yangınlarda ölen evlatlarımızın hayatı değil, karartılan Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbalidir. Acı hepimizin acısıdır. Sorumluları bulmak, hesap sormak ve bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınmasını sağlamak ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevidir. Bu komisyondan beklediğimiz, özellikle Türkiye’deki yurtların her yönüyle, güvenlik yönüyle, güvenilirlik yönüyle, yeterlilik yönüyle araştırılarak tüm eksikliklerin tespit edilmesi ve alınması gereken tedbirler konusunda gerekli önerilerin bulunmasıyla sonuçlanacak hayırlı bir iş, hayırlı bir çalışma olmasını diliyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*