MHP’Lİ AKÇAY: “CHP KİMLİK BUNALIMI İÇERİSİNDE”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

 

            MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP kimlik bunalımı içerisindedir. Halka sırtını dönerek pusulasız kalan CHP siyaset denizinde yok olmaya mahkumdur. 7 Haziran öncesinde Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddesini değiştirmeyi vaat ediyorsunuz. PKK’nın avukatlığını yapan bir partinin Anayasa’da nasıl  bir değişiklik arzuladığını kamuoyu bilmelidir.” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan CHP’li Özgür Özel’in Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerine sert cevap geldi. CHP’nin kimlik bunalımı ve etkisiz eleman krizleri içerisinde, siyasette rol kapmak için çaba gösterdiğini belirten MHP’li Akçay bir dönem bölücülükten rol kapmak isteyen CHP’nin şimdi de ülkücülükten rol kapma arayışında olduğunu söyledi.

 

CHP’li sözcülerin kendi hallerine bakmadan MHP’yle uğraştıklarını,   Milliyetçi Hareket Partisine ve Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye dil uzatma gafletine düştüklerini belirten MHP’li Akçay “alfabemizde CHP’nin dönüşlerini izah edebilecek bir harf yoktur” dedi.

 

CHP’nin demokrasi ve barış gibi kavramları paravan olarak kullanarak millet ve devlet düşmanlarının kervanına katıldığına dikkat çeken Akçay, “CHP’yi etkisiz eleman krizleri sardıkça siyaset sahnesinde yer almak için yapmadıkları kalmadı. Bir dönem bölücülükten rol kapma yarışındaydılar; Hakkari’ye özerklik vermeyi vaat ettiler; “Avrupa’da kabul edilen yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz” dediler; YPG’yi “kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” olarak nitelendirip terör örgütü olarak görmediklerini söylediler; 7 Haziran’da seçmenine “iktidar olursak çözüm sürecini HDP ile devam ettiririz” diyebildiler; “Çözüm süreci bizim projemizdir” anlamında açıklamalarda bulundular; İmralı canisi tarafından dillendirilen talepleri kanun teklifi haline getirdiler; hatta “Oyumuzu ailecek HDP’ye verdik, birlikte nasıl salladık” dahi dediler. PKK’nın krikosu olanlar bugünlerde kimlik krizine girmiş, şimdi de ne gariptir ki “ülkücü” olduklarını iddia eder hale gelmişlerdir. Bu çarkı tarif edecek bir harf henüz keşfedilmedi ancak CHP milliyetçiliği benimseyip Cumhuriyetin kurucu ilkelerine dönmeye karar verdiyse o zaman içerisindeki PKK’yı, FETÖ’yü, bölücülüğü, devlet ve millet düşmanlığını temizlemelidir. PKK ile kolkola girenlerden ülkücü olmaz. PKK’ya hizmet eden bir televizyon kanalının kapatılmasına karşı çıkandan ülkücü olmaz. Milletvekillerinin bazılarını Selahattin Demirtaş’a bazılarını Ahmet Türk’e geçmiş olsun ziyaretine gönderenlerden ülkücü olmaz. Her fırsatta PKK’nın ve İmralı canisinin avukatlığını yapanları bünyesinde barındıranlardan ülkücü olmaz.” dedi.

 

            “Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddesinde vaat ettiğiniz değişiklik nedir?”

 

Açıklamasında CHP’nin Anayasa değişikliğine dair vaatlerini hatırlatan MHP’li Akçay, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu 26 Ekim 2015 tarihinde “Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddelerini değiştirelim” açıklamasını yapmıştı. CHP’nin Anayasa’da nasıl bir değişiklik arzuladığını kamuoyu bilmelidir. PKK’nın avukatlığını yapan, Türkiye düşmanlarıyla kolkola giren, HDP’nin siyasetteki eş başkanlığını yapan CHP’nin Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddelerinde yapmak istediği değişikliği açıklamanın tam zamanıdır. CHP’ye çağrı yapıyorum: Bu konuda televizyon ekranlarında verdikleri sözleri yerine getirsinler ve Anayasa’nın ilk dört maddesinde öngördükleri değişikliği Anayasa Komisyonunda gündeme getirsinler” dedi.

 

MHP’li Akçay “Son zamanlarda gördük ki, her fırsatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz diyen CHP bölücülüğün, terör örgütlerinin sözcüsü haline gelmiştir. Meclis komisyonlarında terör örgütlerinin sloganlarını atmaktadır. CHP’nin bu hali Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunu incitmektedir. Yeni CHP’nin sergilediği tavır CHP tabanına büyük bir haksızlıktır.” dedi.

 

Açıklamasında CHP’li Özel’in Anayasa Komisyonunda yaptığı konuşmayı da eleştiren MHP’li Akçay “Biz MHP olarak Anayasa’ya millet karar versin dedik, ancak CHP sözcüsünün anayasa komisyonundaki  “oyları saymazlar oyları tartarlar” sözü “çobanın oyuyla benim oyum bir mi” diyen mankenlere taş çıkartmaktadır. Bu sözler maalesef Yeni CHP’nin tepeden inmeci, vesayetçi anlayışını yansıtmakta ve  “demokrasi bir trendir, binilir ve inilir” diyen zihniyetin değirmenine su taşımaktadır. CHP unutmamalıdır ki, demokrasinin en önemli koşulu seçim sandıklarıdır, seçimlerdir. CHP sözcüsü bu sözleriyle maalesef halkı yok sayan, halkın oylarını hor gören anlayışı yansıtmaktadır.”

 

MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “CHP’nin artık kuruluş ilkelerinden “U dönüşü” yaptığı, Cumhuriyet ve Türkiye düşmanlığının odağı haline geldiği görülmektedir. Buna sebep olan CHP yönetiminin faaliyetlerini, nelere sebep olduklarını göz önünde bulundurarak kendilerini gözden geçirmelerinin zamanı gelmiştir. CHP Türkiye düşmanlarına hizmet etmekten vazgeçmelidir. CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını reddeden bu zihniyetten temizlenmesi gerekmektedir.”

 

“MHP Anayasa Teklifinin Arkasındadır”

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Anayasa teklifinin arkasında olduğunu belirten MHP’li Akçay, “Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir çizgisinden en ufak bir sapma göstermeden sözünün arkasındadır. MHP’de siyasi bir taviz veya sapma yoktur.  Çağrımız Cumhurbaşkanının fiili sorunlara sebep olan uygulamalarının Anayasal düzenlemelerle son verilmek üzere millet iradesine başvurmaktı. Milliyetçi Hareket Partisi dibi görünmeden kuyudan su içmez. Milli, ahlaklı, ilkeli ve tutarlı siyaset anlayışımızla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*