MHP’Lİ AKÇAY: “İLKE VE ÜLKÜLERİMİZDEN SAPMA YOKTUR”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay partisinin Soma ilçe teşkilatının kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada Akçay “MHP, Türkiye’nin ve Türk milletinin gelecek sigortasıdır. 48 yıldır MHP’nin siyasi pusulası hiç şaşmamıştır. Dün ne dediysek bugün de aynı düşündeyiz.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Soma ilçe teşkilatı kongresi 8 Nisan günü Soma Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti. Kongreye katılan MHP Grup Başkanvekili Manisa milletvekili Erkan AKÇAY partililere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında MHP’nin konjonktürel değil, ilkeleriyle hareket eden bir parti olduğunu belirten Akçay “48 yıldır millete rağmen adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Türk devletinin varlık haklarını, egemenlik vasıflarını tahrip etmek isteyenlere hoşgörü göstermedik, göstermeyeceğiz. Çözüm ve çare odaklı siyaset tercihimizi hep koruduk, bundan sonra da koruyacağız.” dedi.

“Kimseye diyet borcumuz olmamıştır”

Konuşmasında MHP’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin önünü açmak, siyasetteki, ekonomideki, sosyal yaşamdaki sorunları ve tıkanıkları aşmak için elini her zaman taşın altına koyarak sorumluluk ve inisiyatif aldığını belirten Akçay, “MHP devletin bekası, milletin birlik ve beraberliği için 40 yıl önce ne dediyse bugün de aynı şeyleri savunmaktadır. İlke ve ülkülerimizden hiçbir sapma yoktur. Ne zaman sistem tıkansa MHP sorunun değil çözümün tarafında, karanlık dönemlerde milletinin, devletinin yanında yer almıştır. Biz, demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıktık, mili devlet ülkümüzden vazgeçmedik, üniter devlet yapımızın savunuculuğunu ne pahasına olursa olsun yerine getirdik. Doğru siyaseti doğru zamanda uyguladık. Gelişmeleri sadece bugün için değil, dün-bugün-yarın perspektifiyle yorumladık. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben şiarını felsefemizin özüne yerleştirdik. Bu özden hareketle hiçbir zaman sorumsuz davranmadık; günübirlik yaşamadık; istismara bel bağlamadık; siyasetimizi aldatma ve kandırma üzerine kurmadık; akıntıya yön vermek için gayret gösterdik. Kimseye diyet borcumuz olmadı; siyasetimizde pazarlık, arka kapı görüşmesi, menfaat beklentisi yoktur, olmamıştır; olmayacaktır. Biz bu ülkeyi her zaman karşılıksız sevdik.” dedi.

“Özümüz de bir, sözümüz de bir”

MHP’nin 48 yıllık tarihinde siyasi pusulasının şaşmadığını belirten Akçay “Biz vatan ve millet sevdalısıyız. Siyasetin rüzgarına göre yelkenimizi çevirmeyiz. Özümüz de birdir, sözümüz de birdir. Milliyetçi Hareket Partisi dürüst çizgisiyle, ilkeli, tutarlı, ahlaklı duruşu ve mücadelesiyle milli gönüllerde taht kurmuştur.” dedi.

“MHP bu ülkenin teminatıdır”

MHP’nin Anayasa değişikliği referandumunda başkanlığa değil Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine “evet” dediğinin altını çizen Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “16 Nisan’da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi düzenleyen Anayasa değişikliğini referandumda oylayacağız. Diyorlar ki, yeni sistem iki partili olacak; MHP eriyecek. MHP ile hiçbir fikri, fiziki ve resmi bağı olmamalarına rağmen MHP eskisi sıfatıyla yer bulmaya çalışanlar bu iddiaları dillerinden düşürmüyor. Bu kara propagandaya rağmen günbegün artan saflarımıza şahit oluyorsunuz. MHP yeni sistemde de anahtar parti olacaktır. MHP ilk seçimde büyük bir sıçrama yapacaktır. Vatandaşlarımız MHP’nin ne kadar doğru ve isabetli işler yaptığını görmektedir. MHP bu ülkenin teminatıdır ve öyle olmaya da devam edecektir.”

“Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için EVET”

“Biz oyun bozmada ustayız. 16 Nisan’da oyunu yine bozacağız. Türkiye’ye sahip çıkacağız. Türklüğün yazgısını ezdirmeyeceğiz. Bizler dün olduğu gibi bugün de, “Milli devlet-güçlü iktidar” şiarı ile siyasal duruşumuzdan,  “Dik baş, tok karın ve mutlu yarın”  diyerek sosyal hedefimizden, inançlarımızla kimliğimiz arasındaki bağı savunmaktan geri durmayacağız. Bunun için biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına ‘evet’ diyoruz. Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için,  kuşatılmış bekamızı güçlendirmek için, yıkılan adaleti ayağa kaldırmak için ‘evet’ diyoruz.”

 

 

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*